Tillit och tålamod

change is coming

De två orden jag valde som rubrik för det här inlägget, representerar inte direkt mina starkaste egenskaper. Jag är av naturen en nyfiken, snabbfotad entreprenör, som drivs av utveckling och upplevelser. Jag gillar tempo, tvära kast och variation i mitt arbete.

Men en stor del av att leva som företagare handlar också mycket om just tillit och tålamod. Tålamod med att processer och beslut ofta tar oändligt mycket mer tid än jag tycker att de borde ta. Och tillit till att det kommer att lösa sig ändå; att den osäkerhet som ofta hänger i luften, de otydliga beskeden och de ekonomiska förutsättningarna som sällan blir klara i tid, och de människor som av olika anledningar strular – att allt det där kommer att lägga sig. Att nya stigar trampas upp där ursprungsvägen blev för svårframkomlig.

”All is well”, var ett uttryck vi fick jobba mycket med under en av de coachutbildningar som jag gått. Min lärare, den amerikanska professorn Maria Nemeth introducerade det som ett begrepp att ta till i alla lägen, både när tillvaron känns allt annat än bra – och när framgångarna kan stiga en åt huvudet. All is well. Hur det än är så är det ok. Precis som det ska vara.

Under sommaren har jag ofrivilligt fått träna massor på tillit och tålamod. Stora projekt och satsningar som var på gång, i princip klara, hamnade av olika anledningar (som jag själv inte styr över) på paus. Och de är fortfarande på paus, tills jag-vet-inte-när. (puh)

Men som så ofta här i livet så händer oväntade saker, som man aldrig kunnat planera in. Så pang bom har ketchupeffekten visat sig i helt nya sammanhang och plötsligt har jag fått möjlighet att gå in i flera nya projekt och satsningar som jag inte ens visste om eller hade räknat med tidigare. Och på oväntade sätt, som krävt flexibilitet och snabba lösningar – med andra ord precis så där som jag går igång på och trivs med. Cirkeln sluts, på något sätt.

All is well! Indeed.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *