Stora styrelsedagen i Umeå 2015

Vassa talare, mingel och mindgames. Och en hel del corporate storytelling! Stora styrelsedagen blev ännu bättre i år, om jag får säga det själv… (och det får jag ju).

Så var det dags igen för Stora Styrelsedagen i Umeå, som arrangeras årligen av Styrelseakademien. Jag är glad över att jag fick förnyat förtroende som moderator, för det är ett proffsigt och ambitiöst sammanhang, med talare som man inte alltid stöter på i lokala sammanhang. (Här kan du läsa mer om och se bilder från Stora styrelsedagen 2014.) Själv kände jag mig också ”varmare i kläderna” andra gången, vilket inte heller är så dumt.

Dagen i bilder:

SSD_inbjudan

SSD_spegelselfie_JennyE

Inte alltid man har en gigantisk guldspegel i omklädningsrummet, så det blev en #spegelselfie.

SSD_soundcheck

Timmen innan allt drar igång är alltid intensiv. Tillsammans med arrangörerna och teknikerna görs soundcheck, teknikfix, se till att allt praktiskt i rummet är på plats, ta hand om talarna och deras behov och lösa sista-minuten-ändringar i program och manus.

Här nedan är förresten en till som gillar att ha koll på läget och vara förberedd: Fredrik Persson från Bilfrakt. Fredrik föreläste med en fängslande berättelse om sin och företagets väg från giganter till akut kris med konkurshot, och den tuffa vägen tillbaka. Corporate storytelling när det är som mest intressant och relevant!

SSD_Fredrik

SSD_godsaker

Tilltugg som väntar på de 160 deltagarna. Som nu börjar komma på plats!

SSD_publik

Först ut var Boris Lennerhov, VD och koncernchef på Gekås, Ullared, i 15 år. En underhållande estradör med galna berättelser om konsumtion. Ofattbara 5 miljarder kr sålde företaget för under 2014. Säljrekordet nåddes den 15 november med 34,6 miljoner i intäkter under en dag! Även om det är otroligt imponerande ur ett affärsperspektiv, så kunde jag förstås inte låta bli att också fråga om hur han ser på deras roll i konsumtionssamhället, och vi fick också en pratstund om hur det är att trappa ner efter ett så intensivt företagsliv, när han tagit steget från operativ chef till att leda styrelsen för företaget.

SSD_BorisJenny_lr

Beata Wickbom föreläste om framtidens – och nutidens – digitala teknik och visade många exempel på trender som är på g. Hon pratade också om hur viktigt det är att ha koll på vad målgrupperna/kunderna har för sig på nätet och att det inte finns något annat sätt för organisationer än att närvara, och att prova sig fram.

SSD_Beata_JE

Sandra Olofsson från Glädefabriken får Årets uppstartspris. Hennes vision är att göra Umeå till världens gladaste stad. 😀
SSD_prisutdelning

Monica Lindstedt har grundat två stora aktörer i företagssverige: Metro och Hemfrid. Det var så uppfriskande att höra henne dela med sig av sin resa som entreprenör genom att bara berätta rakt upp och ner, utan hjälpmedel, om alla utmaningar som hon stött på, och vilken uthållighet som krävts under många år för att övertyga andra om bärkraftigheten i hennes idéer. Lysande coporate storytelling igen; en bra historia håller verkligen för att fånga en hel publiks uppmärksamhet under lång tid. (Jag hade önskat att många av mina deltagare i storytellingutbildningarna varit här idag.)

Jag tar också med mig Monicas klockrena sammanfattning av utmaningen att försöka genomföra och sälja in sina idéer till andra:”Att förklara något som inte finns för någon som inte vill förstå”. Hög igenkänningsafaktor på den!

SSD_Monica

SSD_Monica_processbild
Monicas skiss på vägen till framgång (ansiktena representerar människors reaktioner på ens idéer)

Här är hela föreläsargänget samlat för ett kanske inte helt naturlig poserande på scenen: Beata Wickbom, Boris Lennerhov, Fredrik Persson, Monica Lindholm. Och så Olof Degerfeldt, ordförande i Styrelseakademin och undertecknad.

SSD_gruppbild1

Kvällens avslutande nummer var estradören med Lars Peter Loeld och hans djupt fascinerande föreställning Mindgames. Hans förmåga att ”läsa tankar” på deltagare i publiken var både underhållande och förbluffande. Vi var nog många som ägnade resten av kvällen åt att försöka komma på hur han egentligen gör sina tricks…?
SSD_Mindgames

3 + 3 modiga deltagare från publiken, som fick vara med om att få sina tankar genomskådade, på olika sätt.
SSD_Mindgames2 SSD_Mindgames3

Och så var det slut. Glad över den superfina blombukett jag fick av arrangöreren, och över ett dagsverke som gått över förväntan.
Jennyblommor

SLUT. På mer än ett sätt. Tack och lov för kärleksfulla makar och fotmassage.

SSD_fotmassage

En reaktion till “Stora styrelsedagen i Umeå 2015”

  1. Niklas Myhr

    Hej Jenny, tack för referat och kul att det blev lyckat även i år, inte förvånande om det var du som höll i den röda tråden! Hälsningar från Kalifornien / Niklas

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *