Smälter intryck efter studieresa med Energy Care

Energy Care_gubbsen

Efter fyra intensiva dygns studieresa till Bristol med dessa sju drivande herrar i arbetsgruppen Energy Care (och några till) så kan jag nu släppa lite på ansvaret som reseledare och arrangör, och pusta ut på hemmaplan. Energy Care är för övrigt namnet på ett partnerskapsprojekt mellan VLL Fastighet och Umeå Energi, som jag är koordinator för.

Det har varit intressanta dagar, där allting tack och lov klaffat enligt planeringen och förberedelserna gav utdelning på studiebesöken; våra värdar levererade det jag önskat, vilket i ärlighetens namn inte alltid händer. Hos Skanska/Bristol kommun fick vi höra om partnerskap och kreativa lösningar kring skolbyggen i ett utbildningsprogram och på Bristol & Bath Science Park, inspirerade managern Tom med sin nice-guy-metod och chosefria sätt. 

Som arrangör är jag också nöjd att biljetter och bokningar till såväl flyg som tåg och taxi funkade (nästan) smärtfritt; några akuta samtal löste det som strulade, och vi blev bara terroristmisstänkta en gång under resan. (En i gänget som glömde sin väska på Paddington station i några minuter och genast var en vakt framme och höll på att beslagta den just som vårt tåg skulle gå).

Vi har fått massor med information och intryck! Vi har blivit påminda om vad vi gör själva som är bra, och vad vi skulle kunna göra bättre. Vi har diskuterat mycket, haft arbetspass och kreerat idéer och nya planer. Vi har smakat på trekantiga lunchmackor i mängder, ätit goda middagar såväl som superäcklig middag. Vi har avhandlat högt som lågt, lärt känna varandra mer, och vi har skrattat väldigt mycket. Både åt varandra och med varandra.

Tack till alla inblandade för en minnesvärd resa!

I bilden ovan syns, mer eller mindre, från v: Ulf Olofsson (VO-chef Service i VLL), Göran Ernstson (VD för Umeå Energi), Robert Winroth (innovationslandstingsråd) i samtal med oppositionsrådet Nicklas Sandström, i bakgrunden pratar Ulf Widmark (fastighetschef i VLL) i telefon, och så har Magnus Stenvall (chef för affärsområde Energilösningar i Umeå Energi och Mats Berggren (VD för Umenet). Symboliserande bild för hur lätt det var att hålla ihop denna grupp också… 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *