Projektmöte för renare tillväxt

CG_meeting
Jag ingår i ett gäng som håller på att jobba fram en ansökan till ett stort projekt har arbetsnamnet Cleaner Growth – en satsning som på olika sätt ska ta ett helhetsgrepp med att boosta cleantechföretag i regionen (många engelska uttryck blir det nu…) Idag hade vi en heldagsmangling med att vässa formuleringar, kärnan i projektidén och fila på slutskrivningar.

Just nu finns projektet i liten skala, men hela regionen kraftsamlar för att göra ett större flerårigt EU-projekt. Det tar alltid mycket längre tid än man tror att skriva fram och sjösätta såna här satsningar, så vi får se hur det utvecklar sig under året som kommer. Förhoppningsvis kommer jag att vara med på ett hörn längs vägen – för att delta i processer som både bidrar till att skapa hållbara lösningar och stärker företagare känns viktigt och relevant.

Om Cleaner Growth

Är en branschriktad satsning för tillväxt inom cleantechområdet. Fokus i Cleaner Growth ligger på att stötta kunskapsintensiva affärsidéer med tillväxtpotential som har miljörelevans, det vill säga är mindre skadliga för miljön än andra tillgängliga alternativ. I satsningen ingår kommersialiseringsstöd och testverksamhet, satsning på regionen som internationell marknadsplats inom cleantech och utveckling av platsbaserade utvecklingsmiljöer.

Samarbetspartners i Cleaner Growth är bland annat Västerbottens Läns Landsting, Umeå kommunföretag, samt Umeå och Örnsköldsviks kommuner och eventuellt Skellefteå kommun och Skellefteå kraft.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *