Om allt var möjligt

Om pengar inte var viktigt – vad skulle du ägna dig åt då? Eller en annan variant på den frågan som jag brukar ställa till mina kursdeltagare: Om allt var möjligt, om du hade obegränsat med tid, pengar och kompetens, vad skulle du göra då?

Svaret på den frågan är viktigare än vi tror. Det visar nämligen vad vi egentligen skulle vilja göra i våra liv.

Men är inte det orealistiskt att drömma på det viset? Behöver vi inte vara mer krassa, och ägna vår tid åt det som vi realistiskt kan få en inkomst på?

Nja. Många människor ägnar en stor del av sitt liv till saker de egentligen inte vill jobba med, därför att pengar är i fokus. Vi väljer utifrån det vi tror är ”smartast” eller har bäst ekonomiska förutsättningar, och priset vi får betala är leda, och i värsta fall en känsla av meningslöshet. Vi slösar våra liv på att tjäna pengar för att leva ett liv vi egentligen inte vill leva.

Men poängen, som uttrycks så bra i videon här ovanför, är att om vi i stället skulle välja utifrån hjärtat, utgå ifrån vår passion och våra intressen – så kommer inkomsten att lösa sig. När vi hela tiden lever som vi vill leva blir pengar oviktigt, och paradoxalt nog är det då som vi också kan tjäna pengar på det vi älskar.

Hur skulle du egentligen vilja spendera ditt liv?

”Den största gåvan är livet. Den näst största gåvan är makten och möjligheten att välja vad vi ska göra med livet.”
/Stephen Covey.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *