Måste allting handla om förändring?

Gästinlägg från Lena Lundqvist, entreprenör och coach med hälsa och livsstil som specialitet:

”Måste man alltid utvecklas, måste det alltid handla om förändring”?

De och liknande frågor har jag fått vid flera tillfällen. Ibland fundersamt, men oftast lite irriterat och avståndstagande. När man jobbar med personlig utveckling och pratar om saker som att välja, prioritera sin tid, gå från ord till handling är det ibland irriterande för deltagare.

Jag tycker det är spännande och förståeligt att det väcker känslor. Inte alltid har jag lyckats förklara att för mig innebär utveckling inte automatiskt att något är dåligt. Bara att det kan bli …annorlunda, hälsosammare och kanske bättre. Att förändring inte alltid är nödvändigt men kan tillföra och ge oss så mycket.

”Jamen, kan man inte bara få vara nöjd?” är en invändning mot det resonemanget.

Absolut, var nöjd. Men innebär att vara nöjd att stanna av, undrar jag. Är nöjd och färdig samma sak?

Nu för tiden är jag mycket mer nöjd med allt möjligt men utvecklas mer än jag nånsin gjort. Jag tror att det hänger ihop så att jag är nöjd och tillfreds samtidigt som jag är nyfiken och hungrig. (Ibland är det läskigt också.) Men ju mer nöjd jag är, desto mer vågar jag utvecklas och förändra. Märkligt och häftigt.

/Lena Lundqvist

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *