Kreativ och högtidlig dag på avslutningen av ledarskapsprogrammet

För mig är det sällan som jag jobbar med grupper eller individer under mer än några månader. Men det finns undantag – som Elevhälsan i Umeå. Under drygt ett och ett halvt år har jag och Janne Paulsson på olika fått förmånen att jobba med teamen med pedagoger, sjuksköterskor, kuratorer och psykologer, och dess engagerade teamledare.

Idag hade vi avslutning av det åtta månader långa teamledarprogram som vi skräddarsytt åt de sex deltagarna, med utbildningsdagar kombinerat med individuell ledarskapscoachning. Det har handlat om kommunikation, mål och genomföranden, om goda ledare och avskräckande exempel, om att jobba med den egna ledarrollen utifrån sina egna och teamets drivkrafter och behov.

IMG_7972

Massor har hänt sedan vi började. Ingen av deltagarna kommer efter sommaren att ha kvar samma uppdrag som när vi startade, så det blev ett avslut på mer än ett sätt idag. Högtidligt, sammanfattande, och med blickar både bakåt och framåt. Vi passade på att få ge utrymme för mycket kreativitet! Det är så sällan man får använda både hand och knopp som vuxen på jobbet. 😉

IMG_7958

Vi tejpade bland annat upp stora papper på långbord, med en tidslinje från organisationens start till nu. Sen blev det olika färgadelinjer som beskrev utvecklingen ur olika perspektiv, med ljusglimtar på höjdpunkterna.

IMG_7964

För framåtblickandet hade vi förberett vi en tipspromenad med tankeväckande frågor att fundera och diskutera kring. Den här är min favorit – något som vi alla behöver ställa oss med hjälpa mellanrum:

IMG_7970_webb

Vad skulle jag vilja ha mer av i min framtid? Visioner och målbilder är starka verktyg för att visualisera och fokusera på vad jag vill uppnå. Resultatet blev verkligen en blandad kompott!

IMG_7973_webb

IMG_7974

IMG_7975

Så vad tar man med sig efter en sådan här process?

Tacksamhet är det ord som dyker upp. Dagen avslutades med att deltagarna fick i uppgift att tacka både sig själv och varandra för någonting, så jag gör samma sak här.

Jag vill tacka för att jag fick vara en del av den här utvecklingen, och jag har garanterat lärt mig minst lika mycket som deltagarna. Det har gett en djupare dimension att få vara delaktig i människors liv under en längre period, i både med- och motgångar, och få avsluta något som verkligen varit en upptäcktsresa.

En reaktion till “Kreativ och högtidlig dag på avslutningen av ledarskapsprogrammet”

  1. Pingback: Sprind | Viktiga avslut och nystarter med Venture cup, ledarskapsprogram och storytellingkurser

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *