Från idésprutande till färdiga projekt

I höst jobbar jag återigen en del med studenterna på KEP, Kulturentreprenörsprogrammet, vid Umeå universitet. Det handlar om att hjälpa dem fånga en idé, bearbeta, vidareutveckla och sedan landa i en färdig projektplan.

Steg 1: Idéverkstad

uppfinnarpasenFörst ut (för en månad sedan) var en halvdags idéverkstad med kreativitetsövningar och organiserat spånande kring olika projektidéer. Sen jobbar vi vidare med introduktionsdagar till det projektarbete som studenterna ska utföra.

Ibland är det både nyttigt och kul för hjärnan att ”leka” lite, för att få in lite nya tankebanor och flöde och möta andras input.

Det blev en dag med mycket skratt och tankemöda, men också några guldkorn som vaskades fram och skulle kunna bli riktigt intressanta satsningar om de genomfördes (vad sägs om ”Minnenas afton”, en temadag för äldre med make-over i sin ungdomsstil, klädbytardag och röda mattan med danskväll, stipendium för skoltrötta ungdomar, relationsworkshops för mellanstadiebarn eller en temaklubbkväll för alla otursförföljda?). Ska bli spännande att se var detta tar vägen!

KEP

KEP6

KEP5

KEP2

Steg 2: Från ax till limpa

Den här veckan var det dags för fortsatt arbete med KEP-studenterna. Har tillbringat tre dagar på Umeå universitet tillsammans för att hjälpa studenterna att hitta konkreta projekt att genomföra under nästa moment i utbildningen, att lotsa dem från spirande idéer via visioner och inspirations till konkreta mål, pitchar och actionplaner.

Ett och annat projekt kommer nog att bli omskrivet i media också, så håll utkik under januari 2013!

utbildning_umu2012

KEP7 KEP8 KEP9 KEP10

En reaktion till “Från idésprutande till färdiga projekt”

  1. Pingback: Jenny Eklund | Idéverkstad med lek och allvar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *