De jobb som ligger närmast hjärtat

heartVissa uppdrag ligger lite närmare hjärtat än andra. Som entreprenör – likväl som anställd – kan man inte alltid bara göra jobb som är superroliga. Det är mycket vardag och måste-fix. Men när det väl händer att man får ägna en heldag åt det som är allra mest givande, så är det en sådan otrolig energikick!

Då gör det inte ens någonting att jobba på en lördag, att åka hemifrån en tidig morgon när alla i familjen ligger och sover och komma hem sent på kvällen…

Jag och kollegan Anna Åberg höll i en utbildningsdag om visioner, mål och drömmar, för kreatörerna som går Krenovas entreprenörsprogram i Umeå och Luleå. Vi träffades halvvägs, på Medlefors folkhögskola i Skellefteå (som alltid serverar så god och vacker mat!), för en dag med workshops och övningar och diskussioner.

Såna här dagar går inte riktigt att beskriva utan att det låter flummigt. Men det vi och kursdeltagarna får ut av det hela handlar egentligen om någonting väldigt konkret, och livsviktigt. Att veta vad jag vill med mitt liv, vad jag drömmer om att uppnå och hur jag ska göra i praktiken för att ta mig dit jag vill nå. Och se till att det blir gjort.

Från storslagna visioner och lockande drömmar till konkreta handlingsplaner och action. Karta och kompass över det jag vill. Sådana dagar behövs regelbundet, i alla verksamheter, tror jag.

Bjuder på lite lektionsbilder från dagen. Under övningarna hade vi lite för roligt för att komma ihåg att fota. Klicka på bilderna så blir de större, och för muspekaren i högerkant på en av bilderna så kan du se alla foton i ett bildspel. 

(Deltagarna fick också skapa sina drömbilder, de visas snart  upp i ett annat sammanhang – coming soon…)

En reaktion till “De jobb som ligger närmast hjärtat”

  1. Pingback: Visioner, mål och drömmar › GoodHeart

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *