Bildkavalkad och videoklipp från Almedalsjobbet 2015

Almedalsveckan i Visby är alltid ett intensivt, myllrande och kontaktskapande arrangemang. I år blev det mer så än någonsin för min del, jag hade uppdraget som sammanhållande moderator för det årliga varumärkesseminariet som Region Västerbotten arrangerar. Här kommer både bilder och videoklipp från arrangemanget och resan.

Temat för arrangemanget var i år Innovationer inom regioner – att göra möjligheter av utmaningar. Programmet varierade korta föredrag och panelsamtal under en intensiv förmiddag, med strategiska perspektiv och konkreta exempel, så det var många trådar att hålla kolla på. Som vanligt fanns det tekniska utmaningar; när dagen började hade vi fyra deltagarmikrofoner men mixerbordet dog långsamt, kanal för kanal, så innan allt var slut var vi nere på en… Men vi löste situationen och det gick finfint ändå!

Scenprogrammet tog upp alltifrån de stora nationella perspektiven till regionala och lokala konkreta exempel på hur man kan jobba för att skapa värden och nya sätt att samarbeta för att utveckla innovationer i allmänhet, och inom vården i synnerhet.

Filmade videoklipp, exempel från det halvdagslånga programmet:

De första två exemplen kommer från några programpunkter som handlar om innovationer inom vården och samarbete mellan företag och offentlig verksamhet. Intervjuade: Magnus Gink, Partner för Philips Healthcare Transformation Systems, Robert Winroth, landstingsråd i Västerbottens läns landsting samt Jennie Liling Ståhl, verksamhetområdeschef inom VLL och Emilie Erhardt, Senior Consulting Manager på Philips HTS.

Här nedan följer panelsamtalet om innovationsregioner med Johnny Högberg, VD för Skellefteå Science City, Anne Åberg, verksamhetschef på Akademi Norr, Lena Gustafsson, rektor på Umeå Universitet samt Johan Carstedt, huvudprojektledare på IVA (Kungliga ingenjörsvetenskapsakademien). Ljudet på en av mikrofonerna strular i början, men sedan löser det sig och går att höra vad deltagarna säger. 

Referat och artiklar

Mina bilder från Almedalen 2015

Förutom allt för- och efterarbete som är omgärdat ett sådant här arrangemang, hann vi också med andra möten och tillställningar, så för oss gav dessa fullspäckade dygn i Visby onekligen intryck som kommer att räcka länge.

Almedalen2015_boende
Vi inställerar oss i det hus som vi ska bo i under några nätter, tillsammans med en mängd andra Västerbottningar. (Almedalsboendet är ett kapitel för sig; konsten att få in så många besökare som möjligt innanför ringmuren, ofta till hutlösa priser, gör att många samsas på samma yta)

Almedalen2015_hustak2

Almedalen2015_preparation
Förberedelser pågår i den mycket speciella lokalen Region Västerbotten årligen håller till i, under Almedalsveckan.
Almedalen2015_prepp
Teknikfix
Almedalen2015_moderatorselfie_Jenny Eklund
Obligatorisk moderatorsselfie
Almedalen2015_moderatorJenny
Nu är vi i gång, både i lokalen och i livesändning.
Almedalen2015_rodamattan_Mikaela_Thomas
Västerbottensminglet arrangeras av Region Västerbotten. Som insläppare på röda mattan hittar vi kommunikationsenhetens Micaela Löwenhöök och Thomas Hartman, arrangörer och fixare bakom kulisserna.

Almedalen2015_RV

Almedalen2015_Jenny Eklund och Thomas Fritz_Sprind
Jag och maken på väg till Västerbottensminglet = Jenny Eklund, dagens moderator, och Thomas Fritz, Sprind Kompetens.
Almedalen2015_mingel2
Mingelpinglorna Margit Håkansson VLL, Malin Åberg VLL och Annika Sandström, VästerbottensTurism.
Almedalen2015_Helen
Helene Bäckman, Region Västerbotten hälsar välkommen. Hon var också dagens mikrofonfixare.
Almedalen2015_vbmingel
Västerbottensmingel
Almedalen, den park som fått ge namn till hela samhällsmässan i Visby.
Almedalen, den park som fått ge namn till hela samhällsmässan i Visby.
Almedalen2015_partiledartal
Partiledartal avslutar varje kväll i Almedalen
Almedalen2015_port
Folkmyller överallt i Visby, en vecka varje år

Region Västerbottens bilder från seminariepasset, fotograf Patrik Trägårdh

PT_Almedalen2015_Jenny_moderator

Fotograf: Patrik Trägårdh för Region Västerbotten PT_Almedalen2015_2 PT_Almedalen2015_3 PT_Almedalen2015_5 PT_Almedalen2015_6 PT_Almedalen2015_7 PT_Almedalen2015_8

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *