Berättarkonferensen Tell me a story

BF2014_invigning

Två intensiva konferensdygn är över. Jag skulle vilja berätta om hur det var, men det går bara inte. Det märkliga med att vara 100% närvarande i stunden, är att det blir svårt att efteråt redogöra för vad som sagts och gjorts. (Nu kan det ju också ha att göra med att jag heller aldrig varit så sjuk under ett moderatorsjobb, så all fokus gick åt till att kommunikationen från scenen skulle vara så innehållsrik som möjligt, sen tog orken och minnet slut.)

Men känslan dröjer kvar. Aha-insikterna om oanade möjligheter som ”fredsberättaren” och israel-engelsmannen Roy Gal Or initierade. Medvetenheten som Queering Sapmi-projektledarna Elfrida Bergman och Sara Lindquist visade. Inspirationen som fransmannen Abbi Patrix bjöd på. Längtan till naturen som norsk-engelska Georgiana Keable förmedlade. De nya övningarna som berättaren och författaren Christina Claesson bjöd på och som jag ska testa på nästa kurs. Den överraskande kollegiala igenkänningen från kommunikationsstrategen Per Schlingmanns resonemang. Engagemanget som flödade från alla workshopsledare och alla de gemensamma visioner som kom fram under det avslutande panelsamtalet, på den här allra första konferensen om berättande som hållits i Sverige.

Tacksam, trött och tokinspirerad på en och samma gång.

BF2014_Schlingmann och JE
BF2014_panelsamtal

Andra rapporterar om konferensen

* Region Västerbotten om (mig och) Tell me a story och om Per Schlingmanns föredrag.

* SVT Västerbottensnytt om konferensen, Schlingmann och berättandet

* Artikel i tidningen Norra Västerbotten: Vikten av berättande i yrket. Klicka två gånger på bilden så blir den stor och läsbar.

Tellmeastory_Norran_2014

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *