Att nätverka på bästa sätt

Mycket av det vi gör idag handlar om att nätverka – både online och offline. Att odla kontakter på sociala medier, gå på mingelmöten, träffar med organisationer och kunder. Att aktivt samla kontakter och bygga nätverk kan bli ett helt jobb i sig. Men vad är egentligen poängen med att nätverka, och hur kan man göra det på bästa sätt?

Vissa tycks ha det sociala nätverkandet i blodet, andra känner sig mest förvirrade i nätverksdjungeln. Vad är poängen med alltihop?

Härom veckan skrev jag en omfattande artikel till Mereffekt.nu om just nätverkande, där jag intervjuat fyra nätverksproffs om hur de ser på frågan. Läs hela artikeln här, om Hemligheten med nätverkande.

Måndag den 7 maj ska jag delta i en paneldiskussion i Umeå om nätverkande, som arrangeras av Magma Västerbotten. Arrangemanget Afternoon Tea är öppet för alla, inte bara medlemmar.

Såhär beskrivs evenemanget: ”Nätverkande som strategi – vad fungerar och för vem? En stimulerande kväll för att få inspiration och dela erfarenheter kring olika typer av nätverk. Vad fungerar och vilka är fallgroparna? När passar det och för vem? Vilken nytta och vilket resultat kan nätverkandet ge? Socialt, för karriären eller affärsmässigt – hur skiljer man på vad som är vad?” Läs mer här, på Magmas hemsida.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *