Videokamera för alla?

Vi brukar inte göra reklam för produkter, men idag fick jag ett tips som jag gärna vill dela med mig av. En minivideokamera filmasom verkar utmärkt för såväl hemmabruk, Youtube-klipp och annan dokumentation. Flip Mino HD är liten, har få knappar, verkar vara mycket lätt att använda, även för barn, och har bra ljud – som är mer viktigt än man tror, för att få ut någonting av det filmade efteråt.

Läs mer i artikeln från Ny Teknik: Busenkelt för alla att göra ett klipp. Finns även i Dagens Nyheter testar också minikameror: Din storfilm tagen med minikamera.

Thomas Carlsson, som testat för Ny Teknik skriver i sin blogg om fördelen med minikameror:

”Därför är kameran speciellt lämpad för den som enkelt vill kunna dokumentera i rörlig bild, utan att vilja sätta sig in i avancerad kamerateknik. Dessutom finns det chans att kameran finns med “när det händer”, till skillnad från en traditionell videokamera som vanligtvis ligger i väskan på hotellrummet, eller samlar damm på en hylla hemma.”

Precis så är det. Kameramobiler har ofta urusla ljudupptagningar och större filmkameror har en tendens till att stanna hemma. Återkommer med en rapport efter testning från både barn och vuxna.

Uppdatering: Tidningen M3 är betydligt mer kritiska mot kameran och rekommenderar den inte. De förordar Creative Vado i stället. Det blir till att testa båda två alltså.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *