Vi – i stället för jag och du

Hur coachar man två personer så att de drar åt samma håll,  får ett bättre samarbete och ökad förståelse för varandra? Det var ämnet för fortbildningsdagen jag var med på i fredags. Duktiga Ulrik Lork, som driver coachföretaget UL3, utbildade i konsten att coacha i det gemensamma (i stället för att coacha olika individer som är i samma rum). Det är en liten men viktig nyansskillnad. Att fokusera på vi:et i stället för du + jag.

Inte nödvändigtvis i en konfliktsituation, utan som ett sätt att fördjupa och förbättra samarbetet.

Intressant och givande dag, som fortsätter i en del två senare i vår. Efter utbildningen blir man certifierad parcoach, och kan använda sina färdigheter såväl på privata par som grupper och par som samarbetar på arbetsplatser. Själv är jag mest intresserad av att använda det på arbetsplatser (kärlekspar är nog andra mer lämpade att coacha) och tar med mig flera nya tankar som jag redan nu kan utveckla i det befintliga arbetet med Effektiva team, medarbetarutveckling och smarta möten.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *