Vi behöver visioner

De senaste veckorna har jag haft förmånen att få delta above_cloudsi ett visionsarbete kring affärsutveckling, som ordnas inom ramen för Leia Accelerator. (Ett projekt med företagshotell och accelerator som är på gång inom Magma, ett kvinnligt nätverk i Västerbotten.)

Problemet är att det inte går att skriva om såna här saker. Inte utan att det låter flummigt.

Ord som vision, mission, passion och värdeord kan väldigt lätt bli obetydliga floskler, tomma ord som inte betyder någonting alls.

Så därför ska jag inte ens försöka förmedla innehållet i företagsutbildningen, förutom att processen varit ovärderlig.

Att inse och formulera vad jag drömmer om och siktar emot, har mer betydelse än man först kan tro. Att öppna för möjligheten att nå sin egen potential. Och rent praktiskt börja jobba för det.

Rent konkret har det för vårt företag inneburit att vi nu konkretiserat  innehållet i verksamheten och strukturerat upp i olika ämnen, utbildningar och uppdrag. Vi spånar på nytt företagsnamn, verksamhetsgrenar och har börjat arbeta om innehållet på webbplatsen också.

Inspiration: I den här korta filmen berättar Tom Wujec om hur hjärnan fungerar, och hur vi kan engagera våra hjärnor att bättre förstå stora idéer.

Tack till Anna Åberg för tipset, och för alla tankekrävande, inspirerande frågor och överväldigande övningar som du fått med oss på!

2 reaktioner till “Vi behöver visioner”

  1. Anna

    Tack själv! Det är ni, företagare, som använder kunskapen.

    Det är enormt inspirerande att se hur personerna och företagen utvecklas på Leia – och att det går så fort. Blir spännande att se var det tar vägen! Jag är mycket glad att konceptet redan nu ger resultat.

    /Anna

  2. Pingback: 2009 i sammanfattning | Konkret

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *