Venture Cup jurymedlem

Varje år väljer jag någon satsning som jag vill hjälpa till med på ideell basis. Nu kan jag stolt och förväntansfullt meddela att jag 2013 ska jag delta som jurymedlem i Venture Cup Nord.

Venture cup

Venture Cup beskriver sig själva såhär: ”Venture Cup är en av världens största affärsplanstävlingar där du av näringslivsexperter får utvecklingstips på din affärsidé samt har möjlighet att vinna ett gediget startkapital.”

Som jurymedlem ska man alltså läsa och bedöma en massa affärsplaner och affärsidéer från de deltagande tävlingsmedlemmarna, och ge feedback och förslag på hur deras idé kan utvecklas. Juryn röstar tillsammans fram de nominerade bidragen i respektive moment och träffas två gånger om året på jurymöten för att utse vinnarna i första och sista momentet.

Idésprutande och entreprenörsskap

Eftersom jag går igång på idésprutande och högtflygande entreprenörsskap så ska det bli grymt kul, intressant och lärorikt att vara en av ”30-40 personer från vitt skilda branscher med värdefull kompetens, erfarenhet och personlighet. Jurymedlemmarna är allt från riskkapitalister, erfarna entreprenörer, och affärsutvecklare.”

Jag tror att jag både kan bidra med mina egna erfarenheter och samtidigt få upptäcka och lära mig massor av sammanhanget.

Kick off

Fredag den 8/2 är det kick off för Venture Cup på Umeå universitet. Jag kommer att finnas med som bollplank/affärscoach för den som vill bolla sina idéer direkt på plats. Under eftermiddagen bjuds det också på intressanta föredrag av bland annat superentreprenörerna ciderkungen Andreas Sundgren och hårdrottningen Ida Backlund. Gratis arrangemang – anmälan och information finns här.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *