Värdskap, expansion, kommunikation och Lego

Jag älskar verkligen att leda workshops; att ta sig an ett ämne och skapa förutsättningar för en process som kan leda en grupp framåt. Om gruppen dessutom verkligen VILL engagera sig och bidrar med proffsigt, öppet förhållningssätt så händer det något magiskt.

Napoleon Hill har beskrivit det här som The master mind. “No two minds ever come together without thereby creating a third, invisible intangible force, which may be likened to a third mind [the master mind].” Och: “Every mind needs friendly contact with other minds, for food of expansion and growth.”

Idag har det varit just en sån dag. Tack till teamet på VästerbottensTurism för en dag om värdskap och kommunikation; fullt av skapande, skratt, frustration, konkret arbete och expansion! Ser fram emot att få fortsätta jobba med processen och gruppen fler gånger under året.

2

Workshop_VT

Idag fick mina workshopdeltagare bland annat göra bygga med Lego i en kommunikationsövning. Kommunikation är bland det svåraste som finns; vi missförstår och tolkar in eget, när någon kommer med information. Men med tydlighet, dialog och empati kommer vi i alla fall nästan ända fram – och får en hyfsat likadan bild som slutresultat!

Om uppdraget

Under våren och sommaren 2015 blir det kärt återseende med en grupp som vi jobbat med tidigare; VästerbottensTurism under ledning av den framåtsyftande och engagerade länsturistchefen Annika Sandström. Vi ska den här gången jobba med tre av våra workshops:

Värderingar i praktiken – från ord till handling. En konkret fortsättning på det arbete med värdegrund och värdskap som organisationen tidigare inlett, och hur det kan hänga ihop med den professionella kommunikations i praktiken.

Mål och mening. Vi ska koka ner organisationens övergripande mål till något angeläget och konkret för arbetsgruppen och för var och en av medarbetarna.

Coachande förhållningssätt. Om alla som samarbetar i en arbetsgrupper använder ett coachande förhållningssätt får det många ringar på vattnet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *