Välkommen till nya Effekt!

Nu börjar mitt speciella onlineprojekt mereffekt.nu äntligen bli klart för visning!

Efter flera månader av både tekniskt och innehållsmässig utveckling är jag nu redo att öppna dörrarna och välkomna besökare som skulle vilja ha lite mer effekt i sitt jobb och sina liv.

Själva webbplatsen är skyltfönstret (om vi ska fortsätta husmetaforen), sajten innehåller blogginlägg med artiklar och intervjuer. Men den viktigaste verksamheten är Effektbreven – regelbundna mejlutskick som innehåller både lite mer substans och personliga reflektioner, och skickas ut enligt en uttänkt pedagogisk form. Breven kompletteras också med vissa tävlingar, kurser och e-böcker.

Det känns både självklart och pirrigt att göra detta, och jag ska snart förklara varför.

Ämnet; produktivitet och att välja göra det som är viktigt i livet, valde jag eftersom det ligger närmast kärnan i den verksamhet jag sysslar med, och det som är min expertis. Nischen kommer inte att intressera alla, och det är inte heller målsättningen. Men för dem som verkligen vill komma vidare från en situation där de upplever sig ha fastnat, de som vill få mer effekt i sina liv och sina jobb, vill jag ge det mest intressanta jag kan erbjuda i utvecklingsväg.

Så varför Effektbrev, och en sajt?

Jag vill verkligen göra en skillnad för andra människor, och kan jag bidra till någons liv genom Effektbreven så är ju det fantastiskt. (Jag har redan fått en hel del uppskattande respons från flera engagerade läsare av Effektbreven, som berättar om stora och viktiga förändringar i deras liv, och det stärker och peppar mig att fortsätta vidare.) Jag vill också prova om det går att kombinera verksamhet online och offline som affärsmodell. Dvs: är det möjligt att bjuda på en massa saker gratis, men ändå i slutändan få så pass mycket tillbaka att det blir ett tillskott? Jag vill tro det.

Dessutom vill jag gärna utforska ämnet ytterligare; och får här möjlighet att skriva om sånt som jag själv skulle vilja läsa.

Men, lite läskigt är det allt.

Trots alla år som journalist inom radio och TV, som bloggare, webbredaktör och författare så är det här annorlunda. Antagligen det mest personliga jag gjort hittills.

Jag är min egen uppdragsgivare och publicist, och hittar själv på vad jag vill skriva om. Jag har ingen redaktion eller team som bidrar, och ingen styrgrupp, chef eller redaktör att jobba emot. Jag går efter eget intresse och skriver om saker som ligger mig nära om hjärtat. Därför blir det läskigt och spännande på samma gång.

Som att ta körkortet och sen plötsligt vara ensam i bilen; den där känslan av både frihet och “hur jag klara av det här själv?”.

Men tack vare alla som redan läser Effektbreven och ger feedback, blir jag så peppad att fortsätta driva satsningen fullt ut.

Varmt välkommen att signa upp för utskicken på www.mereffekt.nu!

/Jenny

Slutligen, en massa tack:

 • Tack till Jonas Sandström, för att du introducerade mig till det här sättet att jobba, för att du är en outsinlig källa till kunskap om allt som har med internet att göra, för att du också är lika halvgalen som jag när det gäller life hack och personlig utveckling och för att du alltid ställer upp när det krisar med tekniken.
 • Tack till min ständige partner i både livet och företagandet, Thomas Fritz, för värdefullt samarbete och kloka synpunkter kring allt som har med innehållet att göra, och för att du stått ut alla gånger jag både frustrerat och engagerat fastnat vid datorn.
 • Tack till Anna Åberg (500thrills.com) och Jenny Sands (Expanding.se), för inspiration, pepp och en smittande tro på att allt är möjligt.
 • Tack till webbmakaren Simon Hedberg på In-formation för att du hela tiden hållit fokus på att hitta de enklaste tekniska lösningarna, så att jag inte skenat iväg.
 • Tack till designern Marléne Gustafsson, för att du lyckades översätta mina diffusa skisser och önskemål till precis det utseendet jag ville ha.
 • Tack till systeryster Linda Eklund för att du kan poppa upp ibland och vara sådär snabbt och konstruktivt kritisk och direkt ser när jag borde bli mer våghalsig och spetsa till det lite mer.
 • Tack till ni som delat med er av era historier till sajten – alla intervjuer är inte publicerade än, men det kommer.
 • Och tack till alla er som hittills läst och peppat, “gillat” och delat materialet, och inte minst till alla som redan läser Effektbreven och ger feedback, era historier gör mig så peppad att fortsätta att driva det här fullt ut!

Läs också

Här är hela historien bakom gamla Effekt och Effektluncherna

5 reaktioner till “Välkommen till nya Effekt!”

 1. Jenny Sands

  Hej Jenny!
  Lycka till med satsningen på Effekt!
  Jag ser fram emot nya Effekt. Gamla effekt och alla de inlägg jag fått de senaste månaderna har gjort stor skillnad i min målfokusering. Keep ’em coming baby!
  Och jag tycker du förklarat så bra vad din affärsidé går ut på.
  Hur kan jag hjälpa till att göra detta en succé?
  Hejhej, Jenny

 2. Jenny Eklund

  Tack för upplyftande kommentar Jenny!

  Jag tar tacksamt emot hjälp med förslag på hur man kan sprida en innehållet över landet! Det vore intressant att se om en sajt från norrland kan få genomslag även i hufvudstaden utan spin doctors och superkända mediekontakter… ;o)

  /JE

 3. Annika Svensson

  Hej Jenny!

  Vill bara önska dig all lycka och framgång med din fina och effektfulla sajt! Kommer både fortsätta följa den och göra vad jag kan för att sprida den. 🙂

  Du gör skillnad!

  kram
  Annika

 4. Jenny Eklund

  Tack Annika! Du är en pärla! Och gör stor skillnad för andra du med…

 5. Pingback: Jenny Eklund | Snacka om effekt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *