Vad kan man ha Twitter till?

Jag har länge tänkt att jag skulle skriva något om Twitter. Jag har själv ett väldigt ambivalent förhållande till just Twitter. Mikrobloggar i allmänhet ser jag stor nytta med, men jag som började med tydliga Jaiku har aldrig blivit vän med Twitters allt annat än pedagogiska upplägg. (jag menar, vilken annan tjänst går knappt att läsa och förstå utan gå via kompletterande program?)

Men eftersom Twitter just nu är den plats i mikrobloggvärlden som har aktivitet, nu är populärast, tillbringar även jag tid där. Även om aktiviteten är periodisk inte alltid jätteengagerad, och jag egentligen hoppas att det ska komma (tillbaka) bättre alternativ snart…

Med detta sagt finns det förstås massor med fördelar med Twitter. Inte minst som källa till fortbildning och kontaktskapande.

Nu finns det några som redan sammanfattat och utvärderat Twittrandet alldeles utmärkt, så jag tipsar om följande läsvärda inlägg:

* Meningen med Twitter av Bibliobuster, Anna-Stina Axelsson, Regionbibliotek Stockholm.

* Nu börjar jag få koll på Twitter av Mattias Handley

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *