Vad gör vi med vår tid?

Jag ägnar en hel del tid åt internet. I jobbet såväl som privat. Eller, det är en gammal beskrivning och uppdelning som inte längre fungerar så bra.

Jag sysslar med, älskar, lever av, producerar och tar del av kommunikation och information en stor del av dygnet – och gränserna mellan det privata och jobbmässiga har för länge sedan suddats ut.

”Hur har du tid med allt det där?” är en fråga som ofta dyker upp. Antingen med fascination, eller illa dold irritation.

Givetvis är det självvalt. Jag gör det som intresserar mig, och till exempel har det  inneburit att jag med åren ägnat allt mindre tid att kolla på TV. Idag ser jag till exempel bara på TV-serier som fångat mig särskilt, och då ofta inköpta DVD-boxar då vi kan kolla när vi vill. Eller intressanta videoklipp via webben förstås.

Här är ett sånt. Clay Shirky talar om just det: vad gör vi med vår tid när vi inte längre är helt fångade i sit com-eran?

Delaktighet rules.

(Det är märkligt hur det ibland finns ett underbyggt förakt mot människor som ägnar massor med tid åt kommunikation på internet, medan det tycks vara en självklarhet att man ska sitta framför TV:n på kvällarna… Som Shirky säger i klippet: ”It´s better to do something than nothing.”)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *