Vad är viktigast när du skriver för webben? Det fick ett 25-tal webbredaktörer i Storumans kommun träna på igår, när vi höll en heldags workshop om just att Skriva för webben.

Som webbredaktör handlar det inte i första hand om att kunna vara expert på fina formuleringar eller digital teknik – utan att kunna förklara och informera om en verksamhet så begripligt och intressant som möjligt. Att berätta den information som läsarna/besökarna vill ha; kort, konkret och koncist.

Mycket prat, diskussioner och skrivövningar blev det under dagens verkstad. Hur skrivs en ingress, och varför är det så viktigt? Hur får du en tråkig byråkratisk kommunal text att bli begriplig och intressant? Vad innebär egentligen användarperspektiv?

Storumans kommun har brottats med en stel och ålderdomlig webbplats länge, men håller nu på med ett jättejobb att ta fram en helt ny levande, informativ och attraktiv webb, med både ny form och nytt innehåll. Ska bli spännande att följa dem i den processen i framtiden också!

/Jenny

Recommended Posts

Lämna en kommentar