Umeågalan 2013

Det var andra gången för mig, och tioårsjubileum för själva tillställningen. Dags för Umeågalan alltså, stadens årliga arrangemang för företagare, med föreläsningar och mingel under dagen, och tjusig middag med underhållning och prisutdelningar på kvällen.

Årets dragplåster var Bruce Dickinson, sångare i Iron Maiden men också pilot, fäktare och entreprenör, som höll en hypad föreläsning på eftermiddagen.

bruceD_Umeagalan
Bruce Dickinson på Umeågalan, arrangörernas foto

”Customers go away because they can. Fans stay because they want to.” Gör dina kunder till fans, uppmanade Dickinson i sin föreläsning och varnade för att tappa visionerna och tro att folk alltid ska ha samma vanor som förut. (Budskapet var ganska likt det Seth Godin brukar tala om, även om han kallar det Tribes i stället för fans.)

Festligt värre

Umeagalan2013_JochT
Festklädd med maken och kollegan Thomas Fritz

Kvällens påkostade festarrangemang gästades av artister som Honung Konung (Carolina och Lisa Miskovsky), cellisten Svante Henrysson, Deportees, Jasmin Cara, Orup och konferencier var Petra Mede.

Det är svårt att recensera en fest, eftersom det ofta handlar om vilka du hinner (eller inte får möjlighet) att prata med, personlig smak på såväl musik som föreläsare, bordsplacering, outfit och hur hungrig du var innan du kom… 😉 Så jag nöjer mig med att säga att vi hade trevligt, det var kul och intressant och som vanligt fick vi massor med idéer kring hur man skulle kunna utveckla själva arrangemanget, om man nu skulle ha lust till det… 😉

VF_JennyEklundochThomasFritz
Mingelbild från Västerbottens Folkblads bildspel. Foto: Malin Grönborg

 

Umeagalan2013_Metramede

Umeagalan2013_Helena
Jag och min vän/bordsgranne Helena Lindgren från FBE Konsult.

Priserna

Här är en rapport från alla vinnare från Umeågalan. Personligen pyste jag av stolthet och över mina före detta coachklienter och numera vänner, de grymt proffsiga Lisa Rönnblom och Hanna Selinder på Språkkonsulterna Bättre Text AB som vann priset som Årets unga företagare i Umeå! Såååå välförtjänt! Tro mig, de kommer att nå långt dessa damer. (Fick sen veta att jag fanns med i deras tänkta tacktal, som de tyvärr inte fick möjlighet att framföra… vilket värmde extra i hjärtat.)

Umeagalan2013_Battretext
Med Hanna Selinder och Lisa Rönnblom från Bättre Text.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *