Två avslut denna vecka

Jag gillar att dra igång saker. Med storslagna planer och stor entusiasm.

Jag gillar också att avsluta saker. Den här veckan slutar jag med två satsningar som varit viktiga delar av mitt engagemang de senaste åren: Effektluncherna och utbildningar i sociala medier. Sista Effektlunchen (åtminstone på länge) hölls i tisdags, och den allra sista utbildningsdagen i sociala medier blir i morgon, för Riksteatern.

Om jag får bestämma. Och det får jag ju!

Det är olika anledningar till att jag väljer att ta bort dessa saker ur mitt arbetsliv. Effekluncherna har varit magiska och är en hel historia för sig (mer om det kommer snart). Sociala medier… tja… jag är liksom färdig med den biten.* Det finns så mycket annat jag hellre vill ägna min tid åt, både inom företagande och föreläsningar.

Seth Godin skrev passande tidigare i veckan om att våga vara saknad. Kanske är det det jag gör nu… Det är läskigt och vemodigt att ta steget – men också fantastiskt skönt att välja nya vägar.

* Färdig med att föreläsa om dem, hålla kurser i ämnet och diskutera fenomenet sociala medier offentligt. Att kommunicera via webben för eget bruk och i egna projekt lär jag däremot aldrig sluta med. 🙂

Uppdaterat:

Fick följande kommentar till inlägget från en klok person på Facebook: ”Du skriver att man måste våga ”vara saknad”. Handlar det inte ibland om en annan sorts mod också – modet att själv vara beredd på att sakna vissa delar – men att trots det våga?”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *