KI_sal2013

De senaste dagarna har jag fått träna mig på att switcha over to english, eftersom jag hållit i två utbildningsdagar at Karolinska in Stockholm, with doktorander from all over the world, alltifrån Kina and USA to Uganda.

Writing press releases and popular science articles, stod på schemat under mina två dagar som gästlärare i kursen ”Write your research results and get them published”.

Pirrigt but super fun!

Det sägs att vi i vanliga fall använder endast en liten del av vår hjärnkapacitet. De här dygnen har jag i så fall fått träna på att dubblera min…

brain_fire

Medicinska termer, hjärnsläpp och flow

Det var en intressant utmaning att undervisa i skrivande med tillhörande textfeedback och kommunikation på engelska med briljanta forskarstudenter från hela världen, vars medicinska expertis jag inte riktigt greppar eller kan uttala ens om det vore på svenska – men ändå skulle hjälpa dem att förklara intressant och kärnfullt. Jag har fått uppleva hjärnsläpp, miniblackouts och heltokiga dialektala kommunikationssvårigheter, men också haft stunder av totalt flow, magiska möten och en stretch av förmåga och inspiration åt alla håll.

En grupp med internationella studenter är uppenbarligen den bästa kursgrupp man kan ha som utbildare. Så ödmjuka, intresserade, snabblärda och okonstlat trevliga människor! Och som verkligen tvingade mig att bli mitt bästa jag.

I absolutely loved it och ser fram emot att få göra det igen med en ny grupp på Karolinska om två veckor!

KI_studenter2013

 

Recommended Posts
Kommentarer
pingbacks / trackbacks
  • […] har jag gjort ännu en jobbtripp till KI, med ungefär samma kick och utmaning som förra gången. Enda skillnaden är att engelskan snabbt förbättrats, så språkbarriären kändes inte av lika […]

Lämna en kommentar