Tidodagarsutmaningen blev inte som jag tänkt mig

Nu kör vi igång med tiodagarsutmaningen på allvar!

effektNär jag kläckte idén om tiodagarsutmaningen, så var det i början mest en kul grej. Jag ville se om det gick att hitta ett enkelt och roligt sätt för utveckling på distans. Jag är själv otålig till min läggning och gillar kurser som ger snabbt och effektivt resultat, och där man själv också har stort inflytande över utförandet.

Så tanken växte, om att verkligen hjälpa människor att få en möjlighet att ta några steg närmare sina drömmar – men samtidigt på ett så enkelt och effektfullt sätt som möjligt. Vi ägnade ganska lång tid att koka ner våra erfarenheter kring allt som har med utveckling, fokus och prioriteringar att göra, till tio enkla men effektfulla övningar.

Vi ville att de skulle vara konkreta, passa alla och kunna göras utan någon som helst förkunskap eller förberedelse. En kickstart till att komma igång eller återuppta fokus på vad som är viktigt i livet.

Men resultatet blev ändå inte som jag hade trott…

Blev en snöbollseffekt

Redan nu efter en månad är det närmare 50 personer som gjort utmaningarna, och jag önskar att jag kunde dela med mig av alla historier och den feedback jag fått ta del av.

Det visade sig att övningarna gav mer effekt än både vi och en del av deltagarna hade väntat sig. Vissa enkla roliga tankeövningar satte igång en snöbollseffekt som vi inte hade räknat med. De mest dramatiska exemplen handlar om uppbrott i både jobb och privatliv, nya vägar eller gamla glömda drömmar som återupptagits. Och en hel del både jobbiga insikter och sprudlande pepp under resans gång.

Liten tuva

Jag har blivit rörd och berörd av alla brev med berättelser jag fått ta del av och inser att det här inte längre bara är en ”kul grej”. Att en liten sak kan ge ringar på vattnet och leda till viktiga konsekvenser i människors liv – när man väl börjat en förändring. Och förändringar kommer nästan alltid med två sidor; fantastisk inspiration och frustrerande känslor på en och samma gång.

Vi hade först tänkt att redovisa resultaten från testgruppen på 30 personer med personliga exempel, så att ni andra kunde få inspiration. Men vi fick tänka om, alla effekter från deltagarnas privata upplevelser varken kan eller vill jag berätta offentligt om, av respekt för alla inblandade.

Däremot är vi ännu mer övertygade om att det är viktigt att fortsätta med utmaningarna! Det är otroligt kul att få vara en liiiten tuva som bidrar – inte till att stjälpa, men hjälpa – ett stort lass.

Här kan du i alla fall ta del av några övergripande åsikter om vilken effekt Tiodagarsutmaningen gav några av deltagarna.

Välkommen du med

Är du intresserad av eller  nyfiken på att själv vara med? Skicka i så fall ett mejl till info@mereffekt.nu eller skriv en kommentar till det här inlägget.

Men resultatet hänger förstås på dig själv i slutändan; jag kan servera uppgifterna, finnas med som ett bollplank, men du väljer hur mycket eller lite du går in för det hela. 😉

Läs mer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *