Sverker och Plus

Idag blev det klart att allas vår Sverker ska lämna programledarjobbet på SVT:s konsumentmagasin Plus.

Jag har själv haft förmånen att jobba med Sverker Olofsson för elva-tolv år sedan på SVT i Umeå; två säsonger i redaktionen för debattprogrammet Nattöppet, och en säsong som reporter på just Plus. Det var mitt allra första jobb som tv-reporter, där jag bland annat gjorde inslag om reklamationer av resor, värmepannor, könsdiskriminerande reklam och test av sportbehåar.

De finns kvar på någon gammal VHS-film (tillsammans med alla gamla DAT-band från radioåren, och ett antal nyhetsinslag från Västerbottensnytt) och någon gång borde jag ta tag i att överföra allt material och spara dem i något mer uppdaterat format. Men att ta del av gamla inslag och produktioner sker med skräckblandad förtjusning – ibland blir man förvånad över sin egen insats, men ofta pinsamt generad…

Sverker Olofsson är hur som helst en färgstark person att jobba med, ödmjuk och kaxig på en och samma gång, och svär mer än de flesta (privat, inte i rutan!). Han är en unik programledare och Plus får en utmaning i att hitta hans efterträdare.

Här har SVT samlat ett gäng minnesvärda Plustrailers. (Jag tror det var Zorroåret som jag jobbade där.) Håll till godo!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *