Storytellingdagar i Lycksele och Burträsk

Lite uppdateringar om vad som varit på gång med våra åtaganden i Västerbotten – berättarnas län och storytellingsatsningen:

I Lycksele har nu nästa kull med berättare tagit examen i storytellingutbildningen. 12 roliga, spännande, berörande, intressanta eller informativa och säljande berättelser jobbades fram, och som våra kursdeltagare till och med vågat framföra inför kamera och allt. Önskar att fler hade kunnat lyssna!

LyckseleFrida
Frida Glavhammar, Lycksele turistbyrå, berättar med inlevelse om ett besök av två damer från södra Sverige, på jakt efter världens minsta Bibel.

Berättelser i en verksamhet

Förra veckan deltog jag också med en miniföreläsning i Burträsk där Skellefteå kulturförvaltning samlats för en temadag om just berättande. Det handlade förstås om visioner och kärnan kring berättande och konkreta tips på hur man kan jobba med berättelser i sin verksamhet. Vad vill vi? Varför? Och hur ska vi berätta om det?

Projektet och Skellefteå kommun har liknande utmaningar – att fylla ett vedertaget och ibland luddigt begrepp (Berättarnas stad och/eller Berättarnas län) med meningsfullt och viktigt innehåll, som många kan och vill relatera till.

JennyMarie_Burtrask
Jag (Jenny Eklund) och Marie Mandahl, projektledare för Kulturturism i Berättarnas stad.
kulturforvaltningen_Skea_iburtrask
Medarbetarna på kulturförvaltningen i Skellefteå på plats.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *