Storytelling – ett kapitel tar slut, ett annat börjar

JennyEklund_MarianneFolkedotter

Idag var det ett delavslut i jobbsammanhang, nämligen sista kursdagen i storytelling som jag och Marianne Folkedotter höll tillsammans! (I alla fall i den form som varit.)

Vi har sedan 2012 stött och blött ämnet corporate storytelling tillsammans, gemensamt utbildat cirka 100 kursdeltagare och föreläst och inspirerat i ämnet för många hundra åhörare runtom i Västerbotten.

Vilka äventyr och utmaningar vi haft! Genom skratt och sjukdomar, snöoväder och vackra inlandsvägar, muntliga framträdanden och språkpillande textarbete och inte minst mängder av berörande möten och berättelser.

Nu jobbar vi vidare, visserligen som kollegor men med olika uppgifter. Marianne fortsätter vara Sveriges bästa och enda berättarantikvarie och lysande scenberättare, och själv kommer jag bland annat fokusera vidare på att hjälpa företag och organisationer hur de kan använda berättelser/storytelling i jobbet. Utbildningarna och föreläsningarna i corporate torytelling kör jag vidare på egen hand (både som konsult inom Region Västerbottens projekt Västerbotten – berättarnas län och i egen regi genom Sprind Kompetens), delvis med annat upplägg och fokus.

Är djupt tacksam, glad och stolt för det vi haft och utvecklat ihop och alla fantastiska människor vi mött längs vägen. Lite vemodig sistadag som kursledare tillsammans, men jag är helt övertygad om att vi kommer att göra fler saker ihop i framtiden.

Men tills dess: nu startar ett nytt kapitel!

Lite bilder från den senaste tredagarskursen med deltagande proffsig personal  från Västerbottens Museum. Kanske ger en glimt av varför jag älskar mitt jobb.

Storytelling_VBM_3 Storytelling_VBM_2 Storytelling_VBM_1

 

En reaktion till “Storytelling – ett kapitel tar slut, ett annat börjar”

  1. Pingback: Jenny Eklund | Umeå kommuns projektledarnätverk fick testa storytelling

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *