Stolt barnmorska

En anledning till att jag älskar jobbet som utbildare är att få följa processen som deltagarna går igenom; under en dag eller några veckor. Det är som att få vara en barnmorska till idéer, planer och i det här fallet berättelser, som föds.

Igår hade vi avslutning i premiärkursen i storytelling. Våra 14 kreativa, modiga och entusiastiska deltagare har nu avslutat arbetet med att ta fram en berättelse om sin verksamhet.

Efter två inledande kursdagar följt av några veckors filande på hemmaplan (med textrespons och personlig coachning från oss ledare) träffades vi för en avslutande kursdag. Allt avslutades med att varje deltagare framförde sin berättelse för publik, och lämnade oss stolta kursledare med både tårar i ögonen och skrattkramper i kinderna.

Och det här är bara början… Sammanlagt kommer ett hundratal västerbottningar fram till 2013 slut att ha fått testat att använda storytelling som en metod för både marknadsföring och informationsarbete – förutom de kurser vi kommer att hålla på andra ställen också.

/Jenny

PS En ögonblicksbild från dagen, och ett axplock från utvärderingarna:

Skearedovisning2012

”Bra blandning av allt! Kände inte till storytelling från början, har fått en bra inblick i vad det är för något och hur jag kan jobba med det, fått bra verktyg.”

”Gillar allt, er glöd får det mesta att gå ner med glädje, det gör mervärdet helt otroligt. Kursen har varit inspirerande, lärorikt och otroligt utmanande. Ni är fantastiska!”

”Positiviteten, feedbacken, värmen, input från alla har varit så värdefullt.”

”Gillar det pedagogiska upplägget. Den personliga kontakten. Bra konstruktiv feedback. Ni har en fantastisk förmåga att få gruppen med er.”

”Jag har fått insikt i vad jag vill förmedla och hur. Jag har funnit ett sätt att “knyta ihop säcken” mellan historik, myter och vår egen roll.”

”Berättandet är ett mycket bra marknadsföringsverktyg som kan öka tydligheten och synligheten kring vår verksamhet.”

”Jag kommer att använda berättelser mycket mer i jobbet nu.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *