Sociala medier i skola och högre utbildning

En av de goda effekterna med att begreppet sociala medier är hypat idag är att allt fler engagerar sig i innebörden i användandet av dessa webbverktyg. Företag, organisationer och utbildningar börjar upptäcka fördelarna med att öppna för delaktighet och kommunikation i processer, försäljning och lärande.

(Det finns ju en hel del nackdelar med hypen också, men det tar vi en annan gång)

Det finns mängder av guider, tips och hjälp i området. Tidigare har vi berättat om Internetkunskap – webbutbildning för skolungdomar. PIM från Skolverket ger en användbar guide till grundläggande verktyg och tankesätt för lärare. Nu har det kommit en webbplats om sociala medier som riktar sig till lärare inom högre studier – som vill ge fler utbildare en inblick i de nya möjligheter som Internet, datorer, film, ljud och interaktivitet kan skapa för högre studier. Verktyg för lärande kommer från SNH – Samverkan för Nätbaserad Högskoleutbildning.

”Verktyg för lärande vill visa på vägar som kan komplettera och bredda den undervisning man bedriver idag – att skapa ett bredare och samtidigt djupare berättande.”

På webbplatsen finns informationsfilmer och guider för olika områden. Allt material på Verktyg för lärande är dessutom publicerat under Creative Commons – licens, vilket innebär att materialet kan spridas och användas av andra.

Photo http://by.anna-OM-line.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *