Snacka om effekt! (Och nu är Effektboken klar)

Som vanligt började det med att jag blev intresserad av (läs brinnande engagerad i) ett ämne, skaffade en passande webbadress och började skriva om det. Nu är det drygt två år som jag har bloggat om personlig utveckling på www.mereffekt.nu.

Tio av de månaderna har jag aktivt samlat material för att skapa Effektbreven, inspirationsutskick som postas regelbundet till de som prenumererar på innehållet.

Jag törs nästan inte räkna efter hur många timmar jag har ägnat åt projektet. Men jag har helt enkelt inte kunnat låta bli att skapa. Ämnet, produktivitet ur en pragmatisk, ambitiös och kärleksfull synvinkel, är något som ligger mig varmt om hjärtat. Hur man kan få ut mer effekt av livet och jobbet, genom att jobba inte hårdare, utan enklare, smartare. Att följa sina drömmar och skapa det liv man verkligen vill leva. Life hack och personlig utveckling för amibiösa typer som jag själv, med andra ord.

Att skriva om ett ämne blir alltid också en möjlighet att bearbeta, begrunda, mejsla fram mina egna åsikter samtidigt som jag formulerar mig för att kunna hjälpa andra – som coach och utbildare. Jag lär mig själv om olika infallsvinklar och förändrar mitt eget liv under researchen samtidigt som folkbildaren i mig tycker om att förädla och sprida idéerna vidare. Och journalisten i mig tycker det är superkul att leta upp intressanta personer som kan bidra till ämnet och intervjua dem. Många nya givande kontakter som blev till artiklar, krönikor, reflektioner och intervjuer, både i text och film.

Och nu är materialet klart.

Hela mejlserien är skriven och de 33 bästa texterna om hur du får ut mer effekt av vardagen, jobbet och livet är samlade i en e-bok: Effektboken.

Dags att fira på något vis. Men först måste jag få lite distans, smälta och begrunda det jag skapat. Det känns modigt, stort och fint att jag gjorde det, och samtidigt som en liten fis i rymden i jämförelse med allt annat som finns där ute.

Men det är ändå ett avtryck. Ett sätt att bidra med intressanta saker till den här världen, det där som Leo Babutas fantastiska text ständigt inspirerar till..

Sajten Mer Effekt, Facebookgruppen och utskicken lever vidare. Allt material jag nu förberett ska publiceras ut med jämna mellanrum, och jag kommer att fortsätta skriva om ämnet framöver – men inte lika intensivt. Under det här halvåret har det hunnit bli närmare 600 prenumeranter på utskicken, vilket jag glädjer mig åt samtidigt som det alltid är roligt om det blir ännu fler framöver. Det är förresten gratis att gå med – och mejlserien med inspirationstexterna börjar från start oavsett när du går med.

Varmt välkommen att ta del av min produktion (utskicken är gratis, medan e-boken kostar 150 kr) – eller tack såhär långt om du är en av dem som varit med på resan sedan start! Det har varit och är en utvecklande process, på alla sätt och vis.

Effekt har varit en spännande resa; från blogg och nyskapande luncharrangemang till inspirationsutskick, distanskurs och workshops. Jag ser fram emot att fortsätta kontakten med alla; ni som läser och svarar på utskicken, ni som deltar i Tiodagarsutmaningen, ni som vill bli coachade, ni som deltar i utbildningar och ni som kommer med input på FB och bloggen. Utan er hade det varit pointless. <3 <3 <3

Hindren och motgångarna under resans gång har som alltid främst varit tekniken. Jag har slitit mitt hår många gånger över Aweber (tekniken för utskicken) som vägrar hantera de svenska bokstäverna å, ä och ö, över sajtteknik och programmeringsfix som jag inte förstår, över texter som bara ”försvunnit” och utmaningar kring hur en sketen norrlänning egentligen ska kunna få spridning på digitalt innehåll.

Så – var det värt allt jobb?

Ja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Läs mer om Effekt

4 reaktioner till “Snacka om effekt! (Och nu är Effektboken klar)&rdquo;

 1. Jenny Eklund

  Tusen tack för hejaropen Ylva Maria! 🙂

 2. Annika Svensson

  Fy tusan, vad duktig du är Jenny!

  Tack för att du låter oss andra ta del av din guldgruva! 🙂

  mvh
  Annika

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *