Små men viktiga vägval (bokstavligen och bildligt)

Idag höll jag i en idéverkstad med kreativa övningar för studenter på KEP, Kulturentreprenörsprogrammet vid Umeå universitet. Det blev en otroligt rolig förmiddag med massor av skratt och både galna och realistiska uppslag. Hjärngympa!

Här är jag med ”uppfinnarpåsen” i högsta hugg. Här finns förresten nytt inlägg med text och bilder från workshopen.

Alla som någon gång försökt parkera vid Umeå universitet någon gång mellan klockan åtta och nio på morgonen vet hur svårt det kan vara att hitta en plats. Nästan alla parkeringsplatser är upptagna, om man får köra omkring både länge och långt bort från campus för att hitta någonstans att ställa bilen.

Men apropå min ständiga strävan efter att leva livet med effekt och välja smartare när det gäller både stort och smått så gjorde jag något för mig helt nytt idag.

Närmast campus finns det några rader med parkeringsplatser som är mycket dyrare än alla andra. (15 kronor i timmen jämfört med 10 kronor per dag som övriga kostar.) Därför är de dyrare platserna också oftast lediga. Mitt gamla jag skulle ha fnyst åt priset och fortsatt leta länge och väl efter en ledig billigare plats mycket längre bort. Och på köpet blivit stressad och irriterad och kommit till lektionen i sista stund.

Mitt nya jag tog ett snabbt och enkelt rakt motsatt beslut. Klart det är värt 50 kronor för lite extra lugn och bekvämlighet!

Litet steg, men principiellt viktigt. För det handlar om hur jag i det lilla (och därmed i det stora) värderar min tid och min energi.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *