Skriv ditt liv: ny bok, nytt omslag

Kan nu förhandsvisa hur nya förstasidan till nya utgåvan av Skriv ditt liv-boken kommer att se ut:

Nu börjar det kännas att den nya handboken snart finns på riktigt!

Den tidigare boken skrev 2005 jag inom EU-projektet som syftade till att hjälpa pensionärer skriva sin livsberättelse – och den boken blev därför också anpassad för en äldre målgrupp. Alltifrån innehåll och exempel till bildval och omslag. Länge har vi pratat om att göra en ny version av Skriv ditt liv, omskriven för att bli mer allmän och passa en bredare målgrupp. Men åren har gått och jag har aldrig riktigt tagit mig tid.

Men i år, när utsprungsboken började ta helt slut på förlaget efter ett antal omtryckningar, bestämde vi oss för att det äntligen skulle bli av. Under april skrev jag om och modifierade innehållet i boken, tog bort gamla delar och la till helt nya. Den nya boken tar också ett bredare grepp om uttryckssätten och riktar sig också till den som vill dokumentera muntligt eller digitalt.

Förläggaren på Premiss förslag har varit ett bra bollplank och jag är pirrig men riktigt stolt över resultatet.

Bokomslaget hade jag aldrig kunnat tänka ut själv. Fick femton fina att välja bland från formgivaren Iréne Thisner, och efter en del justerande kom vi fram till detta slutliga variant. Love it! Det är snyggt, täcker in olika aspekter och tidsperioder i livet, och dessutom i min egen smak (vilket inte är helt oviktigt eftersom jag ska kunna stå för boken i ett antal år).

Baksidans utseende är vi inte riktigt färdiga med, det finns lite olika varianter på g. Ska först skriva baksidestexten, innan vi går vidare.

Nästa steg blir att lägga formen för själva innehållet i boken, och till hösten, innan bokmässan i  Göteborg, ska den vara tryckt och klar.

2 reaktioner till “Skriv ditt liv: ny bok, nytt omslag”

  1. Jenny Eklund

    Ja jättekul! Tur att fler också gillar omslaget. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *