Skriv ditt liv lever vidare

Jag fick två mejl med två frågor om Skriv ditt liv som gjorde mig glad. Det är så roligt att ämnet aldrig tycks bli inaktuellt!

Den ena förfrågan kommer från en lärare på Fridhems folkhögskolas skrivarlinje. Hon och en kollega håller på att skapa en öppen lärresurs-kurs till Folkbildningsrådet, enligt creative commons-licens, och vill gärna använda namnet Skriv ditt liv för kursmaterialet (inspirerat av boken jag skrivit).

Givetvis svarade jag ja till förfrågan, ser ingenting annat än positiva vibbar med att namnet och ämnet sprids vidare, till gagn för alla som önskar.

Den andra förfrågan kommer från en frilansjournalist som vill skriva en artikel till tidningen Skriva. Om skrivarglädje och skrivandets betydelse, inte bara för professionella författare utan för alla som skriver. Med anledning av Skriv ditt liv så vill hon gärna höra mer om mina erfarenheter av att arbeta med livsberättare, och vad skrivandet betyder för alla dem som jag mött.

Återkommer med länkar när jag fått se resultatet av de båda jobben!

Uppdatering 18/12:

Fler ringar på vattnet! 😀

2005 höll jag utbildningar för dem som ville leda kurser och studiecirklar i självbiografiskt skrivande/Skriv ditt liv. En av deltagarna berättade om en dröm hon hade – att hjälpa utsatta kvinnor via Kvinnojouren att skriva om sina liv för att bättre kunna läka sina minnen.

Och så blev det också. Nu tar duktiga Åsa Boström arbetet vidare och har inför 2013 fått pengar från regeringen för att utveckla ett nationellt nätbaserat skrivprogram för självbiografiskt skrivande. ”Vi kommer att koordinera med alla kvinno- och tjejjourer i landet, och erbjuda kostnadsfri undervisning och handledning för kvinnor och tjejer som söker sig till dem för stöd, som vill skriva om sig själva och, vid behov, om sina erfarenheter av våld.” Läs mer om satsningen här, på Åsas blogg.

Grymt bra jobbat! Och jag är stolt över att få ha varit en liten pusselbit i det som hänt och det som kommer att genomföras.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *