Scenintervjun med Annika Norlin och annat från Littfest

Littfest 2010 är över, och så också några av de mest intensiva dagarna i mitt liv. Att arrangera en litteraturfestival är (givetvis) mer jobb än man kan tro. Jag har levt och andats Littfestprogram dygnet runt i flera veckor nu, och ska nu tillåta mig att pusta ut en smula.

Tack och lov blev festivalen lyckad! (Trots att arrangemanget blev placerat på påsklovet, och trots knappa resurser i både tid och pengar). Tidningarna och besökarnas utvärderingar ger oss fint beröm och höga betyg, vilket förstås värmer extra mycket efter allt slit. Krönikor från Västerbottens Kuriren: Årets Littfest en fullpoängare och Västerbottens Folkblad: Littfest tog ett stort steg i år.

Kolla också in det som mitt kommunikationsteam* presterade:

  • Inlägg på Littfestbloggen med rapporter från nästan alla arrangemang
  • Filmning av seminarierna från två salar, Live från Idun och Live från PB. Sändningarna går att titta på i efterhand, för alla som missade Littfesten.
  • Härliga ögonblicksbilder har också fotografen Henrik Olofsson tagit, samlade i ett Littfestgalleri.

Mitt eget starkaste minne från festivalen måste bli avslutningen, där jag skulle intervjua musikern Annika Norlin från scen.

Pirrigt och stressigt inför händelsen, på grund av allt annat fix kring festivalen som jag var ansvarig för kunde jag inte förbereda intervjun i god tid. Natten innan satt jag och läste på, om Annika, hennes musik (Säkert! och Hello Saferide) och hennes novell Balthoran, och undrade hur jag skulle få ihop det hela. Men tack och lov är Annika Norlin en underbar person att samtala med, och jag med åren lärt mig konsten att improvisera, så det blev en fin pratstund till slut. Om musik och texter och livet däremellan.

Annikas musik, vårt samtal och avslutningen av hela Littfest kan du titta på i inslaget överst på denna sida. Bilderna här nedanför är tagna av Henrik Olofsson.

* Världens största tack till Anja Säker, Anders Carlsson, Andeas Säker, Anna Sahlén, Anna Östman, Bea och Suzanne på Pocketblogg.se och Patrik Nimrodsson – ni gjorde en strålande insats!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *