Radiointervju med undertecknad – om det som händer när man går offline

sommar

Varför tar såna som jag själv offline/FB-pauser och hur kan man hitta ett fungerande förhållningssätt till semester och ledigheter? Om det och lite annat talade jag idag i lokalradion.

När radion kontaktade mig för att fråga om jag kunde tänka mig bli intervjuad om ämnet, var det med viss vånda jag till slut sade ja, för det är ju på samma gång både en privat process att stänga ner ibland, en händelse som är rätt oviktig för andra människor, och samtidigt är det uttryck för ett förhållningssätt kring livsfrågor som jag reflekterat mycket kring. Och därmed gärna kan dela med mig av.

Intervjun klipptes ner till två kortare delar, med start 52 minuter in i sändningen, för den som vill lyssna. Första delen handlar mest om att ta pauser från Facebook/sociala medier och andra delen om reflektioner kring att leva av eller på, kontrasternas tillvaro med intensiva extroverta jobbperioder följt av vilsamma introverta återhämtningsperioder. Det är balans för mig. Men för någon annan kan det se helt annorlunda ut.

Min viktigaste poäng kring semesterval är dock just det; att var och en ska göra sina egna val. Sänka förväntningarna och kraven på alla ”borden” och ”måsten”, och prioritera just det som man själv har lust med, eller hämtar kraft ifrån.

Until later: take care. <3

PS: På morgonen hade P4 Västerbotten intervjuat en psykolog som gav tips för hur man kan göra för att inte bli stressad på semestern. Sen ville de samtala med någon person som hade funderat på och hittat sina metoder, och det var där jag kom in i det hela. Det är fortfarande helkonstigt att bli intervjuad i stället för att vara den som intervjuad, men jag tränar mig…

P4_semester

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *