Premiärlunch för Social Media Club Umeå

socialmedia090904_01Idag var det premiär för den första lunchträffen på temat sociala medier i Umeå. När vi (jag och kluriga Anja Säker) spånade på att dra igång verksamheten trodde vi att det skulle komma en sisådär 5-8 personer på första sammankomsten. Det kom 40!

En brokig skara människor från många olika bakgrunder; kommunfolk, universitetsanställda, blandade företagare av olika slag, informatörer och journalister.  (Och då var det ändå många som hade fått förhinder.)

Hur gick det då? Ja, det är alltid svårt att säga när man befinner sig på arrangörssidan.

Jag tror det gick bra. Stämningen var god, intresset var stort och nyfikenheten var påtaglig. Många ville ställa frågor och dela med sig av egna tankar.

Men ämnet är omfattande och intresseområdena hos lunchgästerna varierar. Vi testar oss fram för att se vad folk vill ha och behöver; de lappar vi bad om att få in med förslag visar att många vill ha konkreta exempel på webbtjänster och tips, så det ska vi försöka bjuda på under nästa träff.

Vi fortsätter också att hålla kontakt med deltagarna via Facebook-fan-sidan. Snart har vi fått 200 anhängare och bara det är värt att fira! Det är så fantastiskt kul att få jobba med ett område som intresserar så många.

socialmedia090904_02socialmedia090904_03

Idag hade vi bjudit in projektledaren Erika Åberg för att berätta om hon bland annat använt Facebook för att marknadsföra VIP-galan 2009 och webbjournalisten Anders Carlsson från VästerbottensKuriren, som berättade om vk.se och bland annat deras satsningar på en bloggportal. (Anders är också en i arrangörsgruppen.)

Hela tillställningen går att titta på via webb-TV, vår kanal på Bambuser: http://bambuser.com/channel/SMCUmea, samt här nedanför. För mig var det första gången jag var med om en direktsändning från webben, och det var lite pirrigt men mest kul. Särskilt upplyftande att det tydligen fanns ett litet gäng som kollade på direktsändningen och skickade in frågor.

Mikael Hansson på Umeå live har också hunnit skriva en artikel om lunchen: Sociala medier i Umeå lockar många.

socialmedia090904_05socialmedia090904_04

Bilderna på den här sidan kommer just från den artikeln och är tagna av Mikael Hansson.

Här är filmerna från dagens lunchprat:

(det är lite hackigt och dåligt ljud ibland, men det blir förhoppningsvis bättre till nästa gång)

3 reaktioner till “Premiärlunch för Social Media Club Umeå”

  1. Maria Edeholt

    Önskar jag hade haft tid att komma, jag ska se till att hålla kalendern helt fri inför nästa gång. Det ni har dragit igång är något som vi som jobbar med kommunikation och utveckling behöver – tack Jenny och Anja som tog tag i det!

  2. Pingback: Första träffen med SMCUmeå | Anders Carlsson

  3. Pingback: Noterat | Den digitala parkbänken

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *