Premiär för våra nya storytellingutbildningar

Idag var det dags för första kursdagen i de utbildningar i storytelling som jag och Marianne Folkedotter (berättarantikvarie i Västerbotten) tagit fram, inom ramen för projektet Västerbotten – berättarnas län. Efter ett halvårs förberedelser var det dags att prova konceptet. Alltid lika spännande att se om det fungerar som man tänkt!

Två glada kursledare: Marianne Folkedotter och jag själv.

Skellefteå var först ut som utbildningsort, och vi höll till på fantastiska Stiftsgården, med vacker miljö och grymt god mat och där även en sån otålig person som jag började uppskatta lugna lyxiga fikapauser mitt i utbildningen…

Våra 14 deltagare fick dagen fullproppad av berättelser, kreativa övningar, identitetsfunderingar, berättarmodeller, person-plats-problem, värdeord, sanning och ljug och både pirr och skratt.

Det kan vara både ovant och självklart att uttrycka sig med hjälp av en berättelse; att berätta en historia, och inte historien. Men det blev till och med bättre än vi hoppats på!

En lika intensiv dag till väntar, sedan ska kursdeltagarna få åka hem, fila på sina berättelser med hjälp av vårt stöd och sedan återkomma om en månad för att presentera sin berättelse om sin verksamhet utifrån ett personligt perspektiv.

Här kan du läsa den officiella texten som gick ut om utbildningarna från Region Västerbotten på My newsdesk.

Läste följande inlägg på Facebook från en av våra kursdeltagare (som har engelska som modersmål), och blev så glad – bättre feedback hade vi inte ens kunnat önska:

Told my husband last night ”I don’t have time for 2 whole days at ” Storytelling in Skellefteå ” I eat my words! For the sake of Martine’s Kitchen and Martine’s Bed and Breakfast, I couldn’t afford NOT to be there! Thanks Lasse for having the foresight to book me on the course in April and thanks Jenny Eklund and Marianne Folkedotter for a brilliant day ! I am looking forward to day 2 tomorrow!!
/Martine Westerlund

Bildgalleri från dagen (klicka på ett foto så blir det större)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *