Böcker, Text

BÖCKER

Effektboken – 33 pusselbitar till hur du får ut mer av livet och jobbet.

Under 2012 har Jenny Eklund skrivit en mängd artiklar och inspirationsbrev till sajten mereffekt.nu. Det handlar om att få ut mer av livet och jobbet, produktivitet och att bli mer av sitt bästa jag och leva det liv man egentligen vill leva. De bästa inläggen och tänkvärda texterna är nu samlade i en e-bok med krönikor, intervjuer, bilder och länkar. Läs mer här.

Skriv ditt liv – handbok i livsberättande

Många bär på en dröm om att dokumentera sin livshistoria. Ändå kan det vara svårt att komma igång eller att få sin berättelse färdig. För alla som vill ha praktiska råd, konkreta tips och inspiration till sin livsberättelse så finns den helt nyskrivna (2011) Skriv ditt liv-handboken av Jenny Eklund. Innehållet passar alla åldrar och uttryckssätt – oavsett om du skriver, berättar eller bloggar om ditt liv. Läs mer.

Skriv ditt liv – handbok i självbiografiskt skrivande

Varje människa bär på en unik historia – men vem ser till att den inte glöms bort? Den första Skriv ditt liv-handboken kom 2006 och vände sig främst till seniorer som ville ha struktur och stöd till skrivandet av sina livhistorier. Den baserades på erfarenheterna från Jenny Eklunds arbete med att hjälpa hundratals pensionärer att skriva sitt livs historia, inom EU-projektet med samma namn. Boken har tryckts i flera upplagor och används i många studiecirklar, men är sedan hösten 2011 slut hos förlaget. Här kan du läsa mer om projektet Skriv ditt liv.

Bonniers praktiska ledarskapshandbok

Sociala medier i arbetslivet är rubriken på det kapitel som Jenny Eklund skrivit till Bonniers handbok i Praktiskt Ledarskap. Innehållet i texten fokuserar på de användningsområden som sociala medier kan ha, författaren ger också förslag på riktlinjer på hur sociala medier kan användas i organisationer och företag, samt ger en översikt av de vanligaste sociala webbverktygen. Texten publicerades våren 2011 och finns att ladda ner som PDF här: Sociala medier från ledarskapshandboken.

Kultur för seniorer – kultur och hälsa. En manual/Umeåmodellen

En bok om kultur för äldre som Jenny Eklund skrev 2005 på uppdrag av Umeå kommuns kulturförvaltning, om deras särskilda satsning på och arbetsmetod för kultur för seniorer. Här tar de upp beställningar om boken.

Related Projects