Pinsamt på hemmaplan?

Det är någonting väldigt märkligt med att se sig själv på en affisch vid vägkanten utanför den lilla kyrkan i byn där vi bor. Dottern och jag var ute på promenad och båda blev vi lite sådär norrländskt obekväma när vi upptäckte vad som satt på anslagstavlan vid vägkanten.

Jennyaffisch

Det här är reklam för en inspirationsföreläsning jag ska hålla i grannorten Sävar, under rubriken Mötesplats, ett arrangemang från Svenska kyrkan som syftar till att erbjuda aktiviteter och meningsfulla föredrag till föräldrar och boende i orten.

Ofta föreläser jag ”borta”, på konferenser, utbildningar eller andra orter, så det här var första gången både jag och barnen sett en affisch IRL, och dessutom på hemmaplan.

– Hur är det att se mamma såhär?, frågade jag henne.
– Känns pinsamt! Men coolt att du typ kändis.
– Nja, särskilt känd är jag tack och lov inte. Men vad är det som är mest pinsamt?, undrade jag nyfiket.
– Jamen tänk om någon av mina kompisars föräldrar går på den där föreläsningen, och tycker att det du säger är dåligt? Och sen säger dom det till sina barn och så får jag kommentarer om det i skolan…

Tja, det var en aspekt som jag inte tänkt på. Det är ju alltid mer pirrigt att föreläsa för människor man känner, och givetvis kan man inte göra alla nöjda. Några kanske inte alls gillar budskapet. Men samtidigt kan jag bara lita till kraften i det jag vill förmedla, och hoppas att det bär bortom pinsamhet och kommenterande kompisar…

Ser verkligen fram mot onsdagskvällen! Men för första gången under alla år som föredragshållare ska förresten mina barn med och lyssna på när jag föreläser. DET kan förresten bli lite pinsamt och pirrigt för mamman! Bäst jag skärper till mig ordentligt. 😉

Fakta om inspirationsföreläsningen:

Läcker du energi ibland?

Så får du tillbaka, behåller och ökar din personliga kraft.
Onsdag 9/10 klockan 19.00 i Klockargården, Sävar.
Fri entré men gratisbiljett behövs, hämtas på ICA eller Pastorsexpeditionen i Sävar.

Medarrangörer Sävar IK, Neurorehab, ICA Sävar och ICA Täfteå, Karlssons snickerifabrik AB, Sävar hälsocentral, Kyrkorna i Sävar, Sävar kommundel kultur och fritid, SENSUS och Familjelyftet.

En reaktion till “Pinsamt på hemmaplan?”

  1. Pingback: Jenny Eklund | Energiworkshop ger viktiga påminnelser

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *