På jullovet är inget som vanligt

Jag tror det var bästa jullovet hittills. Tindrande ljus, glittriga granar och en tillvaro med glidande vardag där man bara gör sånt man tycker om (och aldrig har tid för annars). I mitt fall ledde till att jag fick ett ”pyssel-il” och skapade hållbara julpaket på löpande band.

Presentpapper i all ära, men det blir väldigt mycket papper, tejp och snören, som ska köpas, är tidskrävande att slå in, och sen kastas bort direkt. Har tidigare snuddat vid tanken att tillverka mer långsiktiga paket i tyg och kartong, som kan följa med år från år. (Som julfreak har jag ändå så mycket julsaker som ska förvaras under resten av året, så några till att ha i förrådet spelar ingen roll.) Men det har stannat vid en tanke – tills nu.

Det var fantastiskt roligt att få kasta sig in i skapandets värld igen! Att få producera med händerna, och inte bara med huvudet. Såhär blev resultatet:

IMG_0955

IMG_0818

IMG_0820

IMG_0837

IMG_0840

En sak som dessvärre blev mycket uppenbar när jag skulle trä i trådar, brodera och skapa på nära håll: jag ser suddigt! Inget konstigt med det egentligen, tydligen får alla människor åldersrelaterade synfel, och behöver läsglasögon. Men ovant för någon som aldrig använt glasögon mer än när solen sticker i ögonen som mest. Så det var bara att bege sig till optikern och få konstaterat det jag redan förstått…

Tydligen ska man välja läsglasögon som går att titta över kanten på, så det är väl bara att träna då. Nu är man tant på riktigt! Fastnade till slut för de här glasögonen från E & E glasses (som ironiskt nog också har sin start i BIC Factory, där jag finns med som affärscoach ibland).

glasses

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *