Nu kan du lyssna på mina program

Nu har jag äntligen fått möjlighet att själv publicera alla de radioprogram som jag gjorde för Sveriges Radios räkning 2006-2007.

Många har frågat efter programmen, och nu har jag fått tillbaka upphovsrätten till dem och kan därmed lägga ut det på vår webb.

Så var det då kallades den programserie på 29 avsnitt där en grupp seniorer diskuterar ett ämne och utifrån dåtid och nutid.

gammal-radio_600Deltagarna i programmen kommer från mina första studiecirklar i Skriv ditt liv. Jag fick uppslag till ämnena utifrån deras berättelser under träffarna, och det var nog en fördel att vi kände varandra innan inspelningarna. Ingen av deltagarna hade pratat i radio förut, men flera av dem visade sig vara mycket goda berättare! Jag hade hur mycket material som helst, mitt stora problem under programverksamheten var snarare att hitta sätt att klippa ner diskussionerna till det format som radion ville ha… (två delar på vardera fyra minuter per ämne)

Lyssna gärna, det är härliga berättelser som ger både skratt och eftertänksamhet. Jag vet att programserien var populär bland ”äldre vuxna”, men den roligaste feedbacken fick jag från en tonårstjej som sa: ”Åh, det är mitt absoluta favvoprogram! Jag har inte missat ett avsnitt.”. Med andra ord: intressanta historier och diskussioner är kanske alltid tids- och ålderslösa.

En glimt av livet är lite av en ”djupare” programserie.

Jag har en inneboende och ständigt pågående fascination över människors livsöden. Ju mer utmaningar en människa varit med om, desto intresserande blir det att lyssna på henne, tycker jag.

Här intervjuade jag tio personer med olika bakgrunder och berörande öden. Kanske är de inte lika lättillgängliga som de andra programmen, men den som gillar utveckling och personliga öden har nog något att hämta.

Det var inte särskilt svårt att hitta personer som ville ”ställa upp” i radio, några av dem känns igen från En glimt av livet-programmen, andra hittade jag genom att fråga runt lite. Alla var beundransvärda för sitt mod att dela med sig av sina erfarenheter, tycker jag.

Martaprogrammet var också en intressant grej. Jag, som kan absolut ingenting alls om fotboll, skulle göra ett personporträtt på fotbollsikonen Marta. Men nyfiken på människan bakom fotbollsresultaten var jag, och det blev ett intressant möte över språk- och kulturgränser.

* Lyssna på radioprogrammen. Det finns också en bildlänk i vänsterspalt på alla sidorna på sajten.

En reaktion till “Nu kan du lyssna på mina program”

  1. Eva

    JAA! De där programmen där man pratade om livet förr var min favorit när det gick på radion. va bra att det går att lyssna här också. Behövs det nåt särskilt dataprogram för att kuna höra?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *