Nu är det dags igen

Nu är det den där tiden på året igen, då jag får lust att börja om. Rensa ut det gamla och få in nytt; ny inspiration, nya projekt och nya mål.

changes

Den enda skillnaden jämfört med tidigare är att den här gången vet jag inte riktigt vad det nya ska bli. Jag som brukar brinna för så mycket att idéerna slåss om att få mest uppmärksamhet, har ett litet tomrum som väntar på att fyllas. Inte så att det plötsligt saknas uppslag eller saker att göra, utan snarare så att jag själv ratar dem och väntar på något annat. Känns konstigt och skönt, förväntansfullt och långtråkigt; allt på samma gång.

Men under tiden så rensar jag: säger nej till vissa jobbuppdrag som inte längre ligger i linje med det jag vill göra, rensar ut energimässigt, rensar bland alla dokument i datorn och har den stora årliga utrensningen i hemmet. Har förresten skrivit en artikel på Mer effekt om utrensning, med sju konkreta tips på hur man kan rensa i röran.

Ofta är det ju så, att det nya inte kommer eller får plats förrän det gamla är borta. Så det ska bli intressant att se vad jag egentligen gör plats för.

”Never again clutter your days or nights with
so many menial and unimportant things
that you have no time to accept
a real challenge when it comes along.
This applies to play as well as work.
A day merely survived is no cause for celebration.
You are not here to fritter away your precious hours
when you have the ability to accomplish so much
by making a slight change in your routine.
No more busy work.
No more hiding from success.
Leave time, leave space, to grow.
Now.
Now!
Not tomorrow!”
– Og Mandino

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *