Nästa Effektsatsning: för dig som vill få ut mer av tillvaron

– Vad skulle du ägna dig åt, om du hade all makt att styra över din tillvaro? Hur skulle du lägga upp ditt jobb och din vardag?
– Vad i ditt jobb ger mest effekt? Och vad ger minst? Var lägger du din energi?
– Vad är just ”din grej”? Vad vill du göra?

Det här var några av frågorna som en arbetsgrupp (på Svensk Fastighetsförmedling) fick fundera på härom veckan. De hade anlitat mig för anta utmaningen i workshopen om effektivitet och att ta kontroll över sin tid och sitt jobb. Många tankar väcktes på den korta stunden – ämnet engagerar till intensiva diskussioner.

Det här är också funderingar som ofta kommer upp i samtal med vänner, bekanta och kunder. Att ta makten över sin tillvaro har blivit angeläget i vår kultur – där alltför många känner sig låsta i det så kallade ”ekorrhjulet”, eller av omständigheter man inte själv råder över.

Det här är också kärnan i vad min nästa Effekt-satsning ska handla om. Jag kommer att fortsätta i samma andra som de avslutade Effektluncherna, men fokusera på digitala tjänster och aktiviteter. Sajten www.mereffekt.nu kommer att erbjuda utskick för alla som vill ha ut mer av sin tid och sin vardag. Mer gjort. Mer lugn. Mer effekt.

Här finns mer information:

Projektet är under uppbyggnad och i januari 2012 kommer det att sätta igång på allvar. Hör gärna av dig med förslag på innehåll som du tycker att jag borde ta upp – eller om du har egna erfarenheter i ämnet, som du vill berätta om!

Fyll också i din mejladress om du vill ha utskicken om hur du når Mer Effekt i det du gör:

 

 

”Jag vet hur det är att vara stressad och pressad, frustrerad, förvirrad och tom. Jag har försökt anpassa mig efter andra. Jag har jobbat massor och visserligen uppnått många bra saker, men på bekostnad av viktigare saker. Jag har, precis som många andra föräldrar, haft svårt att få familjeliv och jobb att gå ihop, och ständigt haft dåligt samvete för att jag inte hinner med och räcker till. Jag har längtat efter något annat, men haft svårt att hitta vad det där ”andra” var.

Tills jag fick fatt på det.

Det gick inte över en natt, som all varaktig förändring skedde det stegvis. Men idag uppnår jag mer, genom att anstränga mig mindre. Jag får ut mer av livet, och all den tid och energi jag lägger ner på jobb och familj får större resultat – därför för att jag ändrat mitt förhållningssätt och mitt sätt att tänka.

Min väns fråga var en av de saker som ledde till att jag bestämde mig för att hjälpa andra i samma process. Människor som vill göra små justeringar eller större förändringar i sitt liv.”

/Utdrag från texten om varför jag engagerar mig i Mer Effekt

Läs mer

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *