Mp 2014 – nu kör vi!

Som jag skrivit om tidigare, så har jag bestämt mig för att prova hur det är att verka inom det politiska sammanhanget. Och alla som känner mig vet att det är allt eller inget som gäller – det där med att vara passiv medlem eller halvt engagerad i satsningar är liksom inte min grej.

Smp-loggaå därför kunde jag förstås inte låta bli att tacka ja när jag efter några månader som medlem nu fick frågan om att bli kvinnligt språkrör för Miljöpartiet i Västerbotten under 2014, och vice sammankallande för länsorganisationen, distriktsstyrelsen. (Tillsammans med landstingsrådet Robert Winroth, som blir manligt språkrör och sammankallande.) Jag kommer också att finnas med på landstingslistan i Västerbotten inför valet i september.

Jag är mycket hedrad av dessa förtroenden och lite pirrig inför uppdragen – särskilt eftersom det är valår och allt som följer med det. Jag har massor att lära av den här resan, men förhoppningsvis också mycket att erbjuda i form av kompetens från alla år som journalist, entreprenör, utbildare och engagerad medmänniska. Ser fram emot en mycket intressant, lärorik och spännande tid!

Jag har ingen aning om hur det kommer att sluta. Det här är främmande mark som jag beträder med skräckblandad förtjusning. Men jag vill i alla fall kunna tillbaka på den här satsningen och kunna känna att jag i alla fall gjorde mitt bästa för att försöka göra skillnad. Det är många som frågat på sistone: ”Går det att vara politiskt engagerad och samtidigt verksam som entreprenör?” Det är klart att jag också funderar på den saken och mitt svar är att jag verkligen hoppas att det går!

Den här bloggen och hemsidan kommer att fortsätta vara min egen, och jag kommer inte att göra den till en megafon för politiska budskap. Däremot kommer det att fortsätta komma lite rapporter och reflektioner här och där om allt som händer – inklusive vissa glimtar från det politiska arbetet.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *