Hur ser din egen möteskultur egentligen ut? Vad stör du dig mest på – och vad är mest givande i dina möten? Vilka delar skulle ge absolut mest effekt att förändra?

De här frågorna diskuterade vi i ledningsgruppen för Elevhälsan i Umeå kommun idag. Jag har fått förmånen att under halvåret som kommer jobba med alla team i den stora organisationen och hjälpa dem identifiera sina styrkor och utvecklingsområden just när det gäller möten.

Så vad är allra viktigast för att uppnå den bästa och mest givande möteskulturen?

Det ena svaret är förstås att det är olika från person till person, och från grupp till grupp. Det andra svaret är att det alltid finns generella saker vi behöver få till för att få effektiva och meningsfulla möten, och ungefär samma saker vi alla stör oss på när det gäller möten – men det återkommer jag om i senare inlägg.

Den centrala utgångspunkten är i alla fall att det går att uppnå relativt stora effekter med ganska små förändringar. Om vi bara fokuserar på rätt saker. Ska bli intressant att följa processen och se vilka nycklar som kommer att visa sig vara viktigast i just den här organisationen.

Recommended Posts
Showing 2 kommentarer
pingbacks / trackbacks
  • […] tillbringar jag en hel del tid med workshops inom tjänsten Effektiva team och Smarta möten. Har (som jag skrivit om tidigare) ett uppdrag att besöka alla team som jobbar inom Elevhälsan inom Umeå kommun, och hjälpa dem […]

  • […] jag en hel del tid med workshops inom vår tjänst Effektiva team och smarta möten. Jag har (som jag skrivit om i min egen blogg tidigare) just nu ett uppdrag att besöka alla team som jobbar inom Elevhälsan inom Umeå kommun, och […]

Lämna en kommentar