Möten: vad är mest störande och mest givande?

Hur ser din egen möteskultur egentligen ut? Vad stör du dig mest på – och vad är mest givande i dina möten? Vilka delar skulle ge absolut mest effekt att förändra?

De här frågorna diskuterade vi i ledningsgruppen för Elevhälsan i Umeå kommun idag. Jag har fått förmånen att under halvåret som kommer jobba med alla team i den stora organisationen och hjälpa dem identifiera sina styrkor och utvecklingsområden just när det gäller möten.

Så vad är allra viktigast för att uppnå den bästa och mest givande möteskulturen?

Det ena svaret är förstås att det är olika från person till person, och från grupp till grupp. Det andra svaret är att det alltid finns generella saker vi behöver få till för att få effektiva och meningsfulla möten, och ungefär samma saker vi alla stör oss på när det gäller möten – men det återkommer jag om i senare inlägg.

Den centrala utgångspunkten är i alla fall att det går att uppnå relativt stora effekter med ganska små förändringar. Om vi bara fokuserar på rätt saker. Ska bli intressant att följa processen och se vilka nycklar som kommer att visa sig vara viktigast i just den här organisationen.

2 reaktioner till “Möten: vad är mest störande och mest givande?”

  1. Pingback: Diskussioner och möten | Jenny Eklund

  2. Pingback: Smarta möten-workshops med Elevhälsan | Sprind

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *