Minnesvärda Youtube-klipp

Att kolla in underhållande klipp på Youtube kan ge både förströelse och välbehövda skratt. Många älskar att titta på bäbisar som skrattar, djur som tokar sig, människor som gör bort sig eller presterar något extraordinärt. numanuma

Vill du få en överblick över klipp som fått stor uppmärksamhet? Kolla in den här, Internet Memes: en tidslinje över de mest minnesvärda Internetögonblicken från 1970-talet till 2009.

Vilken inblick i vår kollektiva informations- och underhållningshistoria!

Det verkar ha varit ett skolprojekt för att visa upp viktiga milstolpar i Internets historia. En mer djupgående analys om vad just YouTube kan betyda för oss människor får du genom att titta på filmen/föreläsningen om Youtube här nedanför.

I tidslinjen hittar vi förstås Lonelygirl15, Leave Britney alone, I´m fucking Matt Damon, bäbisar med tokiga miner, gummibjörnar som sjunger och den numera klassiska dansen och minspelet till ”numa numa” framför webbkameran. (Jag ser dock inte Tom Cruises berömda hoppande i soffan än). Men också gamla minnen som Bonsai-katterna och de dansande hamstrarna.

Nu slutar tidslinjen i början av 2009. Hade den fortsatt så är jag i alla fall övertygad om att några klipp till från resten av året hade varit med:
Den världsberömda bröllopsdansen, som spred sig som en löpeld i somras, också skulle ha varit med. 29 miljoner visningar på tre månader!
Susan Boyles första medverkan i Britains got talent, 30 miljoner visningar sedan i april.

Kanske också den här skulle platsa, en stark historia ritad i sand: Sand animation av Kseniya Simonova, från Ukrainas version av Talang.

Vilka Youtube-klipp eller internetminnen är dina favoriter?

Kolla också in:

Din tidslinje: Om hur man kan använda tidslinjer för att få en överskådlig sammanfattning, av ett liv, ett projekt eller uppdrag.

Och så den här filmen, om du skulle råka ha missat dem:

Youtube ur en antropologisk synvinkel:

3 reaktioner till “Minnesvärda Youtube-klipp”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *