Skriv ditt liv på Robertsfors bibliotek

Ikväll höll jag en föreläsning om Skriv ditt liv och livsberättande på Robertsfors bibliotek. Det var ett samarbete mellan Digidel, Region Västerbotten, ABF och bibblan, och mitt uppdrag var att inspirera åhörarna att själva skriva och berätta om sina liv.

Det där med att ”inspirera” är alltid ett intressant uppdrag. Varje åhörargrupp är fylld av olika individer som går igång på olika saker – men med lite knep här och där brukar det ofta lyckas till slut. Den här gången var jag ändå lite osäker på hur det hade gått, eftersom deltagarna inte visade så mycket respons som jag är van vid.

När min avtalade tid var slut, var det dags för frågestund och fika. Ingen hade minsta lilla fråga att ställa till mig. Men i stället kom de igång och berättade den ena underhållande anekdoten efter den andra för varandra, och förlorade sig i minnen. Folk märkte nog inte ens när jag smet hemåt. DÅ visste jag med värme i hjärtat att jag hade lyckats med uppdraget!

Skrivdittlivbocker

Eftersom jag bestämt mig för att lägga den här delen av yrkeslivet på hyllan, så blir detta antagligen allra sista gången jag föreläser om ämnet – åtminstone i den här formen. Det är åtta år sedan jag drev projektet Skriv ditt liv och skrev den första versionen av handboken. Boken lever fortfarande sitt eget liv, den nya bearbetningen från 2011 säljs varje år till enskilda och grupper som vill jobba med självbiografiskt berättande. Och det finns så många engagerade cirkelledare som tagit upp stafettpinnen, som jag med varm hand lämnat vidare.

Gott så. Nostalgi för en sista gång. <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *