Vill bara tipsa om några intressanta inlägg för den som är intresserad av kunskap, öppenhet och ledarskap.

Enkelhet, simplicity, var temat när den kände livsstilsbloggaren Leo Babuta föreläste på konferensen Infotrender förra veckan. Föreläsningen går att ta del av i efterhand, och min kollega Anja Säker har sammanfattat hans budskap.

Andreas Ekström är journalist på Sydsvenskan (även känd som författare till Hemliga pappan) och håller på att skriva en bok om Google, och dess påverkan på våra liv. Här är ett smakprov ur innehållet, beskrivningen av företagsbussarna är fascinerande!

PO Ågren som jobbar vid Umeå universitet skriver om vetenskap som vill vara fri.

De senaste dagarna har jag haft anledning att fundera en hel del på ledarskapsfrågor, och kom att tänka på Moder Theresas klassiska tal i ämnet. Hennes föreläsning om ledarskap fångades i endast två, mycket talande, frågor.

– Känner du dina medarbetare?
– Tycker du om dem?

Hamnade på Pär Erikssons blogg, en kommundirektör från Eskilstuna som bloggar och delar med sig av sina tankar kring ledarskap och medledarskap: Om en vän kvinna, två frågor och medledarskap.

Och så slutligen, de alltid så utvecklande föreläsningarna från TED. Denna gång talar Dan Pink (Al Gores före detta talskrivare) om motivation. Det som driver oss är inte belöning – utan självbestämmande, och att utvecklas för ett högre syfte. (För övrigt en lysande inledning på en presentation, lyssna och lär)

Recommended Posts
Kommentarer
pingbacks / trackbacks
  • […] Ledarskap, motivation, öppenhet och annat Etiketter: arbetsliv, företagande, utveckling Spara / Dela med […]

Lämna en kommentar