Konsten att se ut som en kisande sköldpadda

Idag har jag träningsvärk efter ett intensivt träningspass framför kameran igår. Jisses vilken utmaning!

Alla vi som inte naturligt blir bra på bild behöver anstränga oss en hel del för att det ska funka. Då är det himla bra att ha en duktig fotograf som kan ljussätta, instruera om positioner – och bearbeta bilder efteråt. ;o) Det är definitivt hel vetenskap.

Duktiga Samuel Pettersson på Picture Lake fotografi lärde mig (hurra för hans tålamod!) att man vid porträttfotografering till exempel helst ska stå med axeln snett neråt mot kameran, ha huvudet på sned, skjuta ut med halsen som en sköldpadda, kisa med ögonen och ha särade läppar, för att bli sitt bättre jag på bild.

Du kan säkert gissa hur många gånger jag bröt ihop av gapskratt i försöken att göra alla de där sakerna på samma gång. Det var nästintill omöjligt för en amatör.

Men till slut, efter några hundra olika foton med digitalkameran så blev det några stycken som faktiskt funkade. Här är två exempel – och  två andra bilder syns här, på sidan om mig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 reaktioner till “Konsten att se ut som en kisande sköldpadda”

  1. Sofia

    Ja det där är ju jättesvårt. därför jag håller mig bakom kameran som oftast.

  2. Jenny Eklund

    Smart val Sofia. Jag föredrar också att vara bakom kulisserna (mikrofonen, datorn), men ibland får man träna sig… ;o)

  3. katrine nygren holmström

    fantastiskt fina foton jag delar din gladje!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *